fbpx
NEZGODNO ZAVAROVANJE

Poškodbe, nezgodno zavarovanje in dnevna odškodnina

NEZGODNO ZAVAROVANJE

Nezgoda nikoli ne počiva. Tri četrtine vseh nezgod zgodi v prostem času, še vedno pa je v Sloveniji na splošno zelo malo ljudi nezgodno zavarovanih oziroma so le ti slabo zavarovani.

Žal vas mi ne moremo obvarovati pred nezgodo ali zavarovati,  lahko pa vas podučimo zakaj je potrebno imeti dobro nezgodno zavarovanje in vam pomagamo, da v primeru nezgode dobite vse kar vam po zavarovalni polici, tudi pripada – dnevna odškodnina.

Nezgoda je vsak nenaden, od zavarovančeve volje neodvisen dogodek, ki deluje v glavnem od zunaj in naglo na zavarovančevo telo, ter ima za posledico njegovo smrt, popolno ali delno invalidnost, prehodno nesposobnost za delo ali okvaro zdravja, ki zahteva zdravniško pomoč. Zavarovani smo lahko za primer nezgode na delovnem mestu, nezgode v prostem času, nezgode pri opravljanju raznih dejavnosti, za športne poškodbe itd.

Za nezgodo se šteje povozitev, trčenje, udarec s predmetom ali ob predmet, udarec električnega toka ali strele, padec, spodrsljaj, zastrupitev, opekline itd. Prav tako se med nezgode štejejo tudi pretrganja mišic, ki so pogoste športne poškodbe.

Med nezgode pa ne moremo prištevati bolezni, kile, infekcije, obolenja, ki nastanejo zaradi alergij, posledice medicinskih posegov, degenerativne spremembe itd.

Nezgodno zavarovanje krije škodo, ki nastane zaradi nezgode na delu ali nezgode v prostem času ter drugih nezgod, in sicer se lahko izplača po polici določeno nadomestilo za vsak dan delovne nezmožnosti, nadomestilo za vsak dan, ki ga je zavarovanec preživel v bolnišnici, in nadomestilo za invalidnost, če gre za težje poškodbe, kot so npr. težja poškodba vratne hrbtenice, poškodba hrbtenjače, zlom vretenca, zlom medenice, zlom kosti, zlom stegnenice, zlom golenice, poškodbe glave, poškodbe možganov, poškodbe kolena…

Dnevna odškodnina za poškodbo

Vse informacije na enem mestu

Tako se v času zdravljenja poškodbe poveča finančna varnost oškodovanca in finančna varnost njegovih najbližjih, saj je v primeru nezgode zavarovanec upravičen do izplačila dogovorjene zavarovalne vsote ali njenega dela.

poraVnava™ za vas strokovno in hitro izpelje postopek za izplačilo zavarovalnine iz naslova nezgodnega zavarovanja ter vam nudi pravne nasvete pred pričetkom postopka.

Poznamo več oblik nezgodnega zavarovanja, sklenejo pa ga načeloma lahko vsi od rojstva pa nekje do starosti 75 let, odvisno od paketov zavarovanja in zavarovalnic, ki jih ponujajo. Zavarovanje za poškodbe se lahko sklene za krajši čas, na primer za leto dni, lahko pa je tudi dolgoročno. Za izplačilo zavarovalnine je seveda potrebna prijava poškodbe na pristojno zavarovalnico, kjer ima zavarovanec sklenjeno nezgodno zavarovanje.

Naše podjetje ima bogate izkušnje na področju uveljavljanja izplačila zavarovalnin iz vseh oblik nezgodnega zavarovanja v primeru nezgode in poškodbe.

Pri našem delu pa se velikokart zgodi, da ljudje nit sami ne vedo kašno zavarovanje imajo sklenjeno in za kaj plačujejo premijo. Mi vam iz prakse svetujemo, da imate sklenjeno zavarovalno kritje, ki bi vam v primeru poškodobe vsaj povrnilo izpad dohodka oz. omogočilo poplačilo vaši družini ali vam bližnjim npr. kredit ali preureditve stanovanja,… ali drugih stroškov v primeru vaše hujše invalidnosti ali smrti.

Naše mnenje je, da ima neka oseba s povprečno plačo sklenjeno nezgodno zavarovanje naslednjih zavarovalnih vsot: dnevno nadomestilo 10 do 15 EUR, Smrt zaradi nezgode od 40.000 EUR naprej, invalidnosti od 80.000 EUR naprej, bolnišnični dan in rento pa po lastni presoji. Tako zavarovanje pa vas bo mesečno stalo nekje od 20 do 25 EUR mesečno. Poleg tega pa je najbolje, da zberete več ponudb zavarovalnici in pregledate splošne pogoje.

Iz naših izkušenj vam svetujemo, da izbere katero izmed zavarovalnic, ki so prisotne na slovenskem trgu dlje časa in ne gledate samo na ceno zavarovaja, kajti tudi pri zavarovanjih velja rek »poceni kupil, drago plačal«.

Za nasvete v konktretnih zadevah pa vam svetujemo, da se oglasite v naši vam najbližji poslovalnici ali nas pokličete na 080 13 14 ali pišete na: info@poravnava.si.

Več o dnevni odškodnini >>>

Poškodbe, nezgodno zavarovanje in dnevna odškodnina 1

Dnevna odškodnina za poškodbo

Dnevna odškodnina je v resnici za zavarovalnina, ki jo zavarovalnica izplača za vsak dan aktivnega zdravljenja ali pa nezmožnosti za delo, v kolikor je oškodovanec

Read More »

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …