fbpx
Nateg vratnih mišic poraVnava (2)

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se morda soočate prav s to poškodbo, ki je zelo pogosta posledica prometne nesreče. Morda vas zanima, koliko odškodnine vam v dotični situaciji pripada? Našteli vam bomo niz primerov, kako smo strokovnjaki za odškodnine podjetja poraVnava d. o. o. za naše stranke pridobili kar se da visoko odškodnino.

Nateg vratnih mišic: odškodnina

Opisujemo vam primer oškodovanke, ki smo ji uspeli pridobiti 4.220 evrov odškodnine za nateg vratne mišice.

evrov odškodnine za neteg vratnih mišic
0

Oškodovanko je na kolesu zbil avtomobil in v nesreči je utrpela nateg vratne mišice, ki ji je omejeval gibljivost. Stranki se je bolečina širila praktično po celotnem predelu hrbtenice. Po nesreči se je pojavil občutek mravljinčastih rok.

Gospa opravlja dve službi, ki sta fizično zahtevni. Vseskozi se je tako soočala še s strahom pred izidom zdravljenja in ali bo lahko sploh še kdaj opravljala delo. Takoj po nesreči je stopila v stik z našo svetovalko, ki jo je vodila skozi celoten proces zdravljenja. Po petih obiskih osebnega zdravnika in dveh sklopih fizioterapije se je zdravljenje v roku štirih mesecev zaključilo. Pridobljena vsota, ki smo jo uspeli zagotoviti naši omenjeni stranki, je znašala več kot 4200 evrov.

Zakaj se je dobro TAKOJ po nesreči obrniti na naše podjetje?

Naši svetovalci ažurno zbirajo vso zdravniško dokumentacijo in usmerjajo oškodovanca.

POZOR: Marsikdaj oškodovanci zdravniku niti ne izpostavljajo določene bolečine, ki pa ni zanemarljiva pri procesu pridobivanja kar se da visoke odškodnine.

Minimalen nateg vratnih mišic in 1000 evrov odškodnine

Vrat in hrbet sta na silo in gibanje izjemo občutljiva, še posebej v ti. trku od zadaj. Strokovnjaki poraVnave vam razkrivamo, kako je  –  ravno ob trku od zadaj – naša stranka utrpela minimalen nateg vratnih mišic, a za to prijela 1000 evrov odškodnine.

Naša stranka je štiri dni po prometni nesreči, v kateri je bila udeležena kot voznik, obiskala UKC Ljubljana. Moški je tožil zaradi bolečine glave in vratu. V nesreči ni izgubil zavesti in ni utrpel drugih poškodb. Iz urgence je bil napoten z navodili, da naj prizadet predel hladi, po potrebi jemlje analgetik. Zdravniki so mu svetovali počitek in izvajanje primernih vaj.

Ker sta ga nekaj dni po nesreči mučila glavobol in nespečnost, je še štirikrat obiskal osebnega zdravnika. Zdravljenje je tako skupno potekalo 20 dni, za ta čas smo mu uspeli pridobiti 1000 evrov odškodnine.

Telo ima v gibanju kinetično energijo, glava in vrat pri trku zanihata naprej v smer gibanja, nato pa še v nasprotni smeri. Najpogosteje je to zaradi trka od zadaj, ko je poškodovanec pripet s pasom. To se je zgodilo tudi naši stranki, ki se je zaradi natega vratne mišice skupno zdravila mesec dni. Po dveh obiskih novomeške bolnišnice in treh obiskih osebnega zdravnika je prejela 1400 evrov odškodnine.

Pogosto udeležba v prometni nesreči s seboj prinese tudi odpor in strah pred vožnjo, splošni strah pred prometom. Stranka je kot sovoznica doživela čelni trk in utrpela nateg vratnih mišic. Enkrat je obiskala urgenco in osebnega zdravnika. Zdravljenje pa je na poltretji mesec podaljšal strah pred prometom, za kar je dvakrat obiskala tudi psihologa. Zaradi fizične poškodbe in strahu ter tesnobe smo ji uspeli pridobiti 1500 evrov odškodnine.

Pomen fizioterapije pri nategu vratnih mišic

Če sumite, da ste ob nesreči utrpeli nateg vratne hrbtenice, potem je najbolje opraviti pregled vratu. Če ob pregledu ni prisotnih bolečin v vratu ali pa se bolečina pojavi zgolj ob pritisku na obvratne mišice in ni znakov poškodb vratne hrbtenice, ovratnice ne boste potrebovali. Težave bodo običajno izzvenele v enem tednu po poškodbi.

Kadar pa se pri pregledu ugotovi omejeno gibljivost vratu, bolečine pa se širijo v zatilje, glavo, obraz, ramo, roko, potem se poškodovancu predpiše trdo ovratnico za nekaj dni. Kako zdraviti določeno poškodbo, je odvisno od vrste in stopnje ogroženosti zdravja. Včasih pregled in slikovna diagnostika pokažeta resne težave, ki jih mora oskrbeti kirurg.

Po umiritvi bolečin je fizioterapija ključnega pomena in tudi pripomore k vsoti pridobljene odškodnine.

Opisujemo vam primer stranke, ki je bila po nesreči z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski UKC. Nateg vratne mišice so spremljali glavoboli. Po dveh obiskih urgence in dveh obiskih osebnega zdravnika je bila napotena tudi na fizioterapijo. Celotno zdravljenje je trajalo tri mesece, za kar smo pridobili 2.500 evrov odškodnine.

Omenjene primere smo navedli za vašo lažjo predstavo, kaj oziroma, koliko odškodnine lahko pričakujete v primeru natega vratne mišice. Vsak primer seveda prinaša svojo prakso.

Kako postopati po prometni nesreči?

Velja univerzalno pravilo, da udeleženci v prometni nesreči NUJNO poiščite zdravniško pomoč. Opišite VSE kar vas boli in osebnemu zdravniku sporočite vsako SPREMEMBO in BOLEČINO, ki se morebiti pojavi v dnevih po nesreči. Po nesreči se obrnite na naše podjetje, saj se postopek pridobivanja odškodnine začne prej, kot si mislite.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Švicarski franki

Vam švicarski franki ne dajo spati? Ste v tej valuti vzeli kredit, ste ga morda celo že odplačali? Potem ste seznanjeni z odločitvijo Vrhovnega sodišča,

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …