fbpx
Odvetnik za osebni stečaj

Odvetnik za osebni stečaj: Zakaj moraš paziti, kdo ti ureja osebni stečaj?

Odvetnik za osebni stečaj ali poraVnava?

Na poraVnavo se obrača čedalje več strank, ki so že v postopku osebnega stečaja in imajo težave zaradi slabo napisanih predlogov. Ko smo se podrobno posvetili situaciji, smo ugotovili, da so stranke koristile storitev priprave dokumentacije za osebni stečaj pri določenih podjetjih, njihov glavni faktor pri odločitvi pa je bila najnižja cena, kar se je nekaj mesecev kasneje izkazalo za hudo napako.

Odvetnik za osebni stečaj ali poraVnava? :
Dolžina preizkusnega obdobja

Zlasti so težave prisotne pri dolžini preizkusnega obdobja, saj je ta daljši od pričakovanj strank. Na poraVnavi se maksimalno potrudimo, da za stranko dosežemo najkrajše možno preizkusno obdobje in tudi vemo, kako to urediti kakovostno. Odkar je za dolžnike v postopku osebnega stečaja možen ugovor zoper odpust obveznosti z namenom skrajšanja preizkusnega obdobja, je opaziti veliko nezadovoljstva zaradi predolge dobe. Vse te osebe se sedaj obračajo na nas, da jih rešimo iz njihovih težav. Našim strankam s podobnimi okoliščinami in razlogi za stečaj namreč v povprečju sodišča določajo 1 leto krajše preizkusno obdobje.

Odvetnik za osebni stečaj ali poraVnava? :
Usposobljeni pravni strokovnjaki

Na poraVnaviTM  imamo poglobljeno znanje s področja stečajnih postopkov in ogromno prakse, preko katere se naučimo marsikaj novega. Vedno smo na tekočem z zakonodajo in njenimi spremembami. Ekipa usposobljenih pravnih strokovnjakov je zagotovilo za uspeh. Najnovejša sprememba zakonodaje se je zgodila letos, na kar smo opozarjali že več mesecev prej in izpostavili slabosti novih določb, ki vplivajo na novo začete stečaje, tako da so dolžniki še pravočasno lahko vložili stečaj po prejšnjih določbah.

Kaj je osebni stečaj in kakšni so pogoji?

Odvetnik za osebni stečaj ali poraVnava? :
Dodatna podpora, na voljo 24/7

Na poraVnavi™ našim strankam, ki jim pripravimo dokumentacijo za osebni stečaj, ves čas postopka osebnega stečaja nudimo dodatno podporo in smo jim vedno na voljo za njihova vprašanja ali za sestavo raznih vlog na sodišče. Pisarne imamo po celi Sloveniji, tako da je strankam vedno na voljo obisk v pisarni, saj zagovarjamo osebni pristop in ne le komuniciranje po pošti.

Nekatere odvetnike je po opravljeni storitvi težko priklicati na telefon, pa čeprav imate le kratko vprašanje. Na poraVnavi™ teh težav ni. Iz prakse vemo, da so stečajni dolžniki ob kompleksni zakonodaji kdaj izgubljeni in si določb ne znajo pravilno razlagati.

Našim strankam, ki smo jim pripravili dokumentacijo za osebni stečaj, do zaključka postopka nudimo ugodnejše cene za dodatne storitve.

5 najpogostejših napak, če osebni stečaj urejate sami ali preko slabega posrednika

Odvetnik za osebni stečaj ali poraVnava? :
Popolna zasebnost in profesionalnost

Zadnje čase se v medijih objavljajo podrobne informacije, kateri znani Slovenci so v osebnem stečaju in kakšne dolgove imajo. Ne glede na to, da je kar nekaj znanih Slovencev pomoč pri vložitvi osebnega stečaja poiskalo pri naših pravnih strokovnjakih, v Poravnavi nikoli nismo in nikoli ne bomo izdajali podatkov o naših strankah. Kakršnihkoli podatkov o naših strankah brez izrecnega soglasja stranke ne dajemo niti bližnjim sorodnikom. Na nas se vedno lahko zanesete in nam lahko zaupate svoje zasebne težave, saj pri nas ostanejo in jih ne posredujemo nikoli in nikomur, saj delujemo z veliko mero profesionalnosti!

Eden izmed pomembnih dejavnikov pri odločitvi ali iti v stečaj ali ne, je znesek plače, ki nam v postopku osebnega stečaja ostane na razpolago za preživetje. Mnogokrat prihaja do napačnih informacij in celo stranke nas poskušajo prepričati v drugačne številke. Vse preveč napačnih in nepreverjenih podatkov kroži med ljudmi.

Opazili smo, da tudi nekateri stečajni upravitelji nimajo najbolj razčiščenih pojmov, kolikšen znesek ostane stečajnemu dolžniku. Osebni dohodek, s katerim lahko razpolaga stečajni dolžnik znaša 76% minimalne plače, kar v praksi pomeni v tem trenutku 600,95€ denarnih sredstev. Ta znesek se ob preživljanju mladoletnih otrok še dodatno poveča za ustrezen znesek. Vse, kar je manj, je narobe in je potrebno nujno ukrepati pri banki ali sodišču – to je možno tudi z našo pomočjo!

Za več informacij pokličite na 080-13-14! Cena za ugovor zoper odpust obveznosti z namenom skrajšanja preizkusnega obdobja je 50€+ddv.

Ne čakajte, da se vam dolgovi ne bodo povišali!

V kolikor vas zanima odvetnik za osebni stečaj, boste pri nas boste vedno dobili natančne informacije, saj se ves čas izobražujemo ter spremljamo aktualno zakonodajo ter sodno prakso na področju osebnega stečaja.

Preberite več o osebnem stečaju >>>

slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja

Osebni stečaj je postopek, ki se vodi nad insolventnim dolžnikom, torej osebo, ki ne more več plačati svojih dolgov. Postopek osebnega stečaja ima za dolžnika

Read More »
Osebni stečaj fizične osebe

Osebni stečaj za fizične osebe

Ste prezadolženi? Osebni stečaj za fizične osebe je lahko rešitev! Da bi vam olajšali odločitev za osebni stečaj, smo za vas pripravili informacije s katerimi

Read More »

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …