DO ODŠKODNINE V PRIMERU ZDRAVNIŠKE NAPAKE Z IZKUŠENO EKIPO PRAVNIKOV

prometna nesre odškodnina

Z zdravstvenimi storitvami se sreča prav vsak. Ob poškodbi ali bolezni se zanašamo na zdravnike, na njihovo znanje in spretnosti, da pomagajo pri ozdravljenju. Zdravnikom zaupamo, saj večinoma ne razpolagamo z znanjem, ki bi ga potrebovali za presojo o pravilnosti načina zdravljenja in ustreznosti predpisanih zdravil. Lahko bi govorili skoraj o nadrejenem položaju zdravnika nad bolnikom, saj je vsak v času bolezni ali poškodb, torej v trenutku, ko potrebuje pomoč, še posebej zauplijiv, pa hkrati tudi najbolj ranljiv.

Napake se dogajajo povsod in zdravstvo pri tem ni izjema, napake so del človeške narave. So nekaj, kar se ne da v celoti opraviti. Od zdravnikov se pričakuje, da so pri opravljanju zdravstvene dejavnosti razumni in previdni ter ne kršijo tako imenovanega standarda skrbnosti, ki se od njih zahteva.

Posledice navadno ne nastanejo zgolj zaradi ene same zdravniške napake, ampak se odražajo kot komulacija napačnih odločitev. Med samim zdravljenjem lahko pride do poslabšanja zdravja ali se celo pojavi nova bolezen. Obe situaciji pa sta lahko posledici medicinske napake. Medicinske napake se lahko pojavijo v vseh obdobjih zdravnikovega srečevanja z bolnikom.

Ste tudi vi žrtev zdravniške napake? V katerih primerih vam pripada odškodnina za primer zdravniške napake?

Glede na posamezne časovne faze razmerja med bolnikom in zdravnikom lahko zdravniške napake razdelimo na napake, ki se pripetijo:

 • pri diagnostificiranju,
 • pri posvetovanju,
 • pri uresničitvi pojasnjevalne dolžnosti (privolitev v poseg po pojasnilu),
 • organizaciji medicinskega dela,
 • vodenju dokumentacije,
 • varovanju zdravniške skrivnosti,
 • vzdrževanju in kontroli aparatur,
 • kot čiste terapevtske napake (napačno predpisano zdravilo, napačno predpisani odmerki,…) in
 • med invazivnimi posegi.

Naši izkušeni pravniki se bodo temeljito posvetili vašemu primeru in uredili vse potrebno, da boste v primeru zdravniške napake iz naslova zavarovanja poklicne odgovornosti prejeli odškodnino za škodo, ki vam je nastala, in vam posledično  pripada!

Naša storitev obsega:

 1. Pridobitev in temeljita preučitev celotne zdravniške dokumentacije
 2. Posvetovanje o možnostih in načinih uveljavljanja vaše odškodnine
 3. Priprava in vložitev odškodninskega zahtevka
 4. Priprava in vlaganje urgenc, prošenj ali pritožb
 5. Priprava medicinskega izvedenskega mnenja, če je to potrebno
 6. Nakazilo vaše odškodnine v 24 urah od prejema

Uspešni primeri proti belim haljam nam dokazujejo, da gremo v pravo smer in lahko pomagamo tudi vam.

Za lažjo predstavo vam podajamo le nekaj uspešno rešenih primerov naše odlične ekipe pravnikov:

 1. Spregledan izpah prsta na nogi po športni poškodbi;

 

Oškodovančeva izpoved: » Takoj po poškodbi sem bil pregledan v zdravstveni ustanovi, kjer so mi kljub rentgenskemu slikanju (ki je kazalo na izpah palca na desni nogi), naredili le imobilizacija prsta. Ker sem imel hude bolečine sem opravil kontrolne preglede pri osebnem zdravniku, ki pa mi zaradi navodil specialista ni hotel sneti imobilizacije in pregledati poškodbe. Primoran sem bil imobilizacijo odstraniti sam, saj je je iz nje vil neprijeten vonj, bolečina pa je bila vedno hujša. Ko sem imobilizacijo odstranil je bilo vidno gnitje palca vse tja do mesa. Takoj sem opravil kontrolni pregled pri osebnem zdravniku, ki pa me je nemudoma poslal na pregled k specialistom. Sledila je operacijo in precej dolgotrajno zdravljenje.«

 

 1. Zaradi spregleda očitnih znakov za možgansko kap in posledično postavljene napačne diagnoze je bil oškodovanec odpuščen v domačo oskrbi, še isto noč pa je utrpel hudo možgansko kap, katero bi lahko ob pravilni obravnavi preprečili.
 2. Zaradi nepravilne in nezadostne nege je oškodovanka ob dolgotrajni hospitalizaciji utrpela hude preležanine.
 3. Oškodovanec je bil napoten na operativni poseg zaradi odstranitve kovinskega tujka v stegnu, kirurg pa je zaradi slabega pregleda dokumentacije odstranjeval lipom na drugem mestu stegna, katerega sploh ni bilo. Posledično je oškodvancu nastala dodatna velika rana na stegnu, tujek ni bil odstranjen, po nepotrebnem pa je bil dalj časa v bolniškem staležu.
 4. Pri odstranitvi tipnega tumorja desne dojke je bil tumor napačno lokaliziran in posledično odstranjen zdravi del dojke. Oškodovanka je morala posledično ponovno skozi celotne predoperativne preiskave in na ponoven operativni poseg.

V kolikor menite, da je pri vaši obravnavi v zdravstveni ustanovi prišlo do napake oz. nestrokovnega ravnanja in vam pripada odškodnina, ne veste pa kako bi uveljavljali pravično odškodnino za utrpelo škodo nas nemudoma pokličete na brezplačno številko 080 13 14 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@poravnava.si.

IMATE VPRAŠANJE? VPRAŠAJTE NAŠE PRAVNIKE.

ALI PA NAS POKLIČITE 24UR NA DAN NA NAŠO BREZPLAČNO ŠTEVILKO

080_13_14_poklici

Zapri

ČIM PREJ SE ODLOČITE KDO VAS BO VODIL SKOZI POSTOPEK!