Stečaj podjetja

Poravnavin nasvet: ne odlašajte s stečajem podjetja, saj se vam stroški samo večajo! Čim prej stopite z nam v stik! Pokličite 080 13 14.

Stečaj Podjetja - stečaj pravne osebe in predlog za stečaj podjetja

Pogoj za stečaj podjetja je insolventnost, kar pomeni, da je podjetje trajneje nelikvidno ali dolgoročno plačilno nesposobno.

Kdaj nastopi nelikvidnost?

 • če podjetje za več kot dva meseca zamuja z izpolnitvijo ene ali več obveznosti v skupnem znesku, ki presega 20 odstotkov zneska njegovih obveznosti, izkazanih v zadnjem javno objavljenem letnem poročilu, ali
 • če sredstva na računih podjetja ne zadoščajo za izvršitev sklepa o izvršbi ali poplačilo izvršnice in tako stanje traja neprekinjeno zadnjih 60 dni ali s prekinitvami več kot 60 dni v obdobju zadnjih 90 dni, in takšno stanje traja na dan pred vložitvijo predloga za začetek postopka zaradi insolventnosti, ali
 • če podjetje nima odprtega najmanj enega bančnega računa pri ponudnikih plačilnih storitev v Republiki Sloveniji in če po preteku 60 dni od pravnomočnosti sklepa o izvršbi ni poravnal svoje obveznosti, ki izhaja iz sklepa o izvršbi. 

Kdaj nastopi dolgoročna plačilna nesposobnost?

 • če je podjetje prezadolženo (manjša vrednost premoženja od vsote obveznosti)
 • če je izguba tekočega leta skupaj s prenesenimi izgubami dosegla polovico osnovnega kapitala in te izgube ni mogoče pokriti v breme prenesenega dobička ali rezerv (kapitalska neustreznost)

Zakaj je nujno dati v stečaj podjetje, ki ne posluje?

 • Ker država direktorja vsakomesečno bremeni za plačilo prispevkov, če ni zavarovan na drugi osnovi.
 • podjetje, ki ne posluje, se izpostavlja globam FURSa, saj ne oddaja obveznih dokumentov, poročil, bilance.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24h na dan

Hitra in kvalitetna rešitev

Poravnava

Pokličite in vprašajte pravnika!

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

ZLATA ODLICNOST exelence Poravnava
5/5

Poravnava se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovila kakovostno storitev. Naša prednost je zagotavljanje najvišjih standardov na področju odškodninskega prava, ki jo pričakujete od nas in katero si naše stranke zaslužijo, je glavni in najpomembnejši cilj našega delovanja.

  5 star review  So uspešni.

  thumb Andrej Platiše
  20 avgusta, 2019

  5 star review  Profesionalni pristop, hitrost, … hvala

  thumb Metka Tekavec
  19 maja, 2020

  5 star review  Super, super.

  thumb marija opresnik
  8 aprila, 2020

  5 star review  Zelo prijazni strokovni usluzbenci

  thumb Samira Kantarevic
  15 aprila, 2019

Preberite naše prispevke o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Odškodnina za poškodbo pri delu

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »