Stečaj podjetja

Poravnavin nasvet: ne odlašajte s stečajem podjetja, saj se vam stroški samo večajo! Čim prej stopite z nam v stik! Pokličite 080 13 14.

Stečaj Podjetja - stečaj pravne osebe in predlog za stečaj podjetja

Stečaj podjetja je samo navidezno zelo preprost postopek. Mi vam svetujemo: “Ne delajte ga sami!”

Najpogosteje si ljudje mislimo ali pa mislijo, da je propad podjetja tudi osebni poraz. A to ne drži! Stečaj podjetja je predvsem racionalna in ekonomsko pametna odločitev, če nismo sposobni sproti plačevat obveznosti oz. z njimi že zelo zamujamo.

Podjetje namreč nima čustev in se ne odloča na osnovi fizioloških potreb, kot jih imamo naprimer ljudje. Seveda pa direktor s svojimi izkušnjami in tudi čustvi vodi to isto podjetje in zato mora pride do stika dveh različnih svetov, ki se v podjetništvu dopolnjujeta. 

Lahko pa se zgodi, da tudi zaradi zunanjega faktorja, podjetje ne prejme plačil in tako lahko nastopi insolvenstnost.

Pogoj za stečaj podjetja je insolventnost, kar pomeni, da je podjetje trajneje nelikvidno ali dolgoročno plačilno nesposobno.

stecaj-podjetja 4

Ste direktor podjetja, ki več ne posluje? Avtomatično si nabirate osebni dolg do države!

Preberite več

Kdaj nastopi nelikvidnost?

  • če podjetje za več kot dva meseca zamuja z izpolnitvijo ene ali več obveznosti v skupnem znesku, ki presega 20 odstotkov zneska njegovih obveznosti, izkazanih v zadnjem javno objavljenem letnem poročilu, ali
  • če sredstva na računih podjetja ne zadoščajo za izvršitev sklepa o izvršbi ali poplačilo izvršnice in tako stanje traja neprekinjeno zadnjih 60 dni ali s prekinitvami več kot 60 dni v obdobju zadnjih 90 dni, in takšno stanje traja na dan pred vložitvijo predloga za začetek postopka zaradi insolventnosti, ali
  • če podjetje nima odprtega najmanj enega bančnega računa pri ponudnikih plačilnih storitev v Republiki Sloveniji in če po preteku 60 dni od pravnomočnosti sklepa o izvršbi ni poravnal svoje obveznosti, ki izhaja iz sklepa o izvršbi. 

Kdaj nastopi dolgoročna plačilna nesposobnost?

  • če je podjetje prezadolženo (manjša vrednost premoženja od vsote obveznosti)
  • če je izguba tekočega leta skupaj s prenesenimi izgubami dosegla polovico osnovnega kapitala in te izgube ni mogoče pokriti v breme prenesenega dobička ali rezerv (kapitalska neustreznost)

Zakaj je nujno dati v stečaj podjetje, ki ne posluje?

  • Ker država direktorja vsakomesečno bremeni za plačilo prispevkov, če ni zavarovan na drugi osnovi.
  • podjetje, ki ne posluje, se izpostavlja globam FURSa, saj ne oddaja obveznih dokumentov, poročil, bilance.
Stečaj podjetja
Facebook
Twitter
Email
Print

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24h na dan

Hitra in kvalitetna rešitev

Poravnava

Pokličite in vprašajte pravnika!

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

ZLATA ODLICNOST exelence Poravnava
5/5

Poravnava se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovila kakovostno storitev. Naša prednost je zagotavljanje najvišjih standardov na področju odškodninskega prava, ki jo pričakujete od nas in katero si naše stranke zaslužijo, je glavni in najpomembnejši cilj našega delovanja.

5 star review  So uspešni.

thumb Andrej Platiše
20 avgusta, 2019

5 star review  Ste res enkratni.Lp.

thumb Vera Podmiljsak
19 novembra, 2019

5 star review  Profesionalni pristop, hitrost, … hvala

thumb Metka Tekavec
19 maja, 2020

5 star review  Zelo prijazni strokovni usluzbenci

thumb Samira Kantarevic
15 aprila, 2019

Preberite naše prispevke o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

porok

Porok, zakaj pa ne?

Biti porok je skorajda tako, kot bi sami najeli kredit le, da izposojeni denar uporabi nekdo drug. Po prebranem sklepam, da razumete zakaj vam biti porok absolutno

Več »
stecaj-podjetja 7

5 nasvetov po poškodbi pri delu

Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak po poškodbi na delu, kot

Več »