fbpx

Žrtve napada 11. septembra bi lahko od drugih držav zahtevale odškodnino

Nobena država že dolgo ni več imuna pred terorističnimi napadi, prav tako mi sami, saj nas vedno več potuje službeno ali pa na potovanja v oddaljene kraje. Je pa tudi res, da se ravno zaradi dejstva o možnosti terorističnih napadov po 11. septembru 2001  in v zadnjem času tudi terorističnih napadih v Evropi tega še toliko bolj zavedamo.

Ta mesec je minilo že 15 let od terorističnega napada 11. septembra, ki je pretresel ves svet. Žrtve napada pa do sedaj niso mogle zahtevati odškodnine od držav, katere so niso bile neposredno vpletene v teroristični napad oz. niso bile na seznamu podpornic terorizma.

Pred nedavnim pa je Predstavniški dom ameriškega kongresa  soglasno potrdil predlog zakona, ki bo sorodnikom žrtev 11. septembra omogočil tožbe proti tujim sponzorjem teroristov Al Kaide, ki so 11. septembra leta 2001 izvedli teroristični napad v ZDA, tukaj je predvsem Savdska Arabija, katere sedaj ni na zgornjem seznamu, je pa 15 napadalcev prihajalo ravno iz  omenjene države.

Po zdaj veljavni zakonodaji ZDA se lahko tožbe žrtev terorističnih napadov vlagajo le proti državam, ki jih ima State Department na svojem seznamu podpornic terorizma, kjer pa Savdske Arabije ni.

Ameriški predsednik Barack Obama je dal veto na sprejet predlog zakona, saj ga skrbi dejstvo, da bi lahko zakon prevedel do tega, da bi državljani drugih držav zahtevali odškodnino od ZDA, zaradi omogočanja ameriške pomoči v obliki denarja, orožja ali urjenja tujim skupinam.

Vsekakor bomo s pravnega vidika zgodbo spremljali in vas o tem obveščali.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …