fbpx

Kako ravnati če ste utrpeli škodo zaradi poplave

Poplave so poleg potresov najhujše naravne ujme v Sloveniji. V zadnjih letih so vse bolj pogoste in lahko povzročijo veliko materialno škodo. Sami jih seveda ne morete preprečiti, lahko pa se proti njim vsaj ustrezno zavarujete.

KAJ PRAVNO ZAJEMA POJEM POPLAVA?

Poplava je začasno prekritje zemljišča z vodo, ki ponavadi z vodo ni prekrito. To je običajno naravni pojav, ki nastane zaradi izredno močnih padavin, naglega taljenja snega ali medsebojnega skupnega delovanja. Do poplavljanja lahko pride tudi zaradi zajezenega odtoka, zaradi zajezitev, povzročenih s snežnim ali zemeljskim plazom, delovanja hudournikov, naravnega posedanja tal ali posedanja povzročenega z gospodarsko dejavnostjo (rudarstvo), dviga gladine podtalnice ali zaradi visoke morske plime.

KAKO RAVNATI V PRIMERU POPLAVE?

V primeru poplave je naprej potrebno poskrbeti za svojo varnost in varnost vaših najbližjih. Škodo , ki je začela nastajati je potrebno čim prej preprečiti. Prav tako je pomembno, da se nastala škoda fotografira, kajti ob prihodu cenilca odgovorne zavarovalnice določene škode drugače ne moremo dokazati. Če je mogoče se lahko takoj prične z sanacijo škode ter za hrambo poškodovanih predmetov.

Zaradi nastale materialne škode na stavbah lahko upravičenci zahtevajo tudi odškodnino, če imajo zavarovane svoje nepremičnine. Zavarovanje krije uničenje in poškodovanje zavarovanih stvari, ki so posledica zavarovane nevarnosti, torej v primeru poplav.

Ravno zaradi  izogiba visokim stroškom v primeru naravnih nesreč   in ostalih nevarnosti, ki lahko ogrozijo nepremičnine, je potrebno nepremičnine ustrezno zavarovati. V primeru, da nimamo urejenega tovrstnega zavarovanja, sami nosimo odgovornost za nastalo materialno škodo.

Če nimate izkušenj z uveljavljanjem odškodninskih zahtevkov za materialno škodo, je priporočljivo poiskati strokovno pomoč pravnih strokovnjakov, ki vam bodo znali ustrezno svetovati.

Za kakršne koli informacije v zvezi s postopki pridobivanja odškodnine ali pa samega odškodninskega postopka, nas lahko kontaktirate na brezplačno tel št. 080 13 14 ali na preko spletne pošte info@poravnava.si.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …