fbpx

Uspešni in zanimivi primeri: vračilo izdelka pri nakupu preko spleta

Pred kratkim smo v ljubljanski pisarni obravnavali primer potrošnika, ki je v eni izmed spletnih trgovin kupil kopalniško omarico z armaturo v znesku 500 eurov. Kupljen izdelek je osebno prevzel v fizični trgovini prodajalca, a si je čez en teden glede nakupa premislil, zato je želel izdelek vrniti, o čemer je pisno obvestil prodajalca. Prejel je odgovor, da lahko dobi dobropis ali vzame drug izdelek, ne pa vračila kupnine.

Nemudoma smo pri prodajalcu posredovali in dosegli vračilo celotne kupnine, saj je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov v zakonskem roku potrošnik upravičen do vračila izdelka brez navedbe razloga, vendar pod pogojem, da je embalaža nepoškodovana. Neljubi dogodek se je tako razrešil v korist potrošnika v roku dveh ur, odkar smo prevzeli zastopanje stranke.

Če ste tudi sami naleteli na podobno težavo ter zavajanje s strani prodajalca, svetujemo, da si poiščete pravno pomoč. Za več informacij glede ustrezne pravne pomoči nas lahko pokličete na 080-13-14, pošljete mail na info@poravnava.si, sledite naši FB strani poraVnava ter spremljate naše nove članke na poraVnava.si.

Alma Alič, univ. dipl. prav.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …