fbpx
odškodnina zdravniška malomarnost

Odškodnina zaradi nastalih preležanin pri dolgotrajni hospitalizaciji kot posledica malomarne zdravniške oskrbe

Ob dolgotrajni hospitalizaciji v bolnišnici so naši stranki nastale hude preležanine. Glavni vzrok za nastanek razjed (preležanin) je dlje časa trajajoči povečan pritisk, ki mu je izpostavljeno tkivo, običajno na mestih, kjer so kostne štrline (npr. trtica, kolk, peta). Povečan pritisk nastane, če sedimo ali ležimo dlje časa v nespremenjenem položaju. Kostne štrline pritiskajo na tkivo od znotraj. Če je na zunanji strani podlaga trda, skozi stisnjeno tkivo ni krvnega pretoka, kar povzroči odmrtje celic. Ukrepi za preprečevanje razjed, morajo biti prilagojeni bolnikovim zmožnostim, željam in drugim potrebam. Najpomembnejši ukrep pri preprečevanju preležanin je, da zdravstveno osebje dovolj zgolj prepozna, pri katerih bolnikih bi lahko prišlo do preležanine in da delujejo preventivno. To pomeni, da bolniku, ki se ne more več sam obračati, priskrbijo protipreležaninsko blazino, prav tako pa je potrebno bolnika obračati vsaki 2 uri (tudi ponoči) in pri tem paziti na ustrezen položaj. Podložiti jim je potrebno kolena, gležnje in pete. Vsega navedenega pa zdravstveno osebje pri naši stranki ni naredilo, posledično pa je prišlo do hudih preležanin, katere so zdravili več mesecev. Prav tako lahko omenimo, da se vse bolnišnice v Sloveniji izpostavljajo ravno s kakovostjo storitev, pri kateri s številkami izpostavljajo, da so njihove oskrbe tako dobre, da v redkih primerih pride do preležanin.
Našim pravnikom je uspelo dokazati malomarno zdravljenje ter posledično stranki pridobiti primerno odškodnino. Se tudi vi ali kdo v vaši bližini sooča oziroma se je soočal s podobnimi težavami? Pokličiti na brezplačno številko 080 13 14 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@poravnava.si, naši pravniki vam bodo priskočili na pomoč.

Nataša Matijašević, univ.dipl.prav.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …