Poravnava d.o.o. je na dobrodelni dražbi v Biljah dražila teniški lopar najboljšega teniškega igralca na svetu Rogerja Federerja in z nakupom loparja donirala Zavodu vozim, ki deluje na področju preventive v prometu, 2.600 eur.

Na že tradicionalni dobrodelni nogometni tekmi v Biljah, v vasici na Goriškem, ki je potekala 1. septembra 2018, je bilo skupno s pomočjo spletne dražbe dresov nogometnih zvezdnikov zbranih več kot 75.000 evrov. Ogromno nogometnih zvezdnikov, svetovnih in evropskih prvakov, zmagovalcev Lige prvakov in Lige Evropa, je s prijateljsko tekmo združilo veselje do nogometa in dobrodelnost.

Tako so letos odigrali že osmo humanitarno tekmo, ki jo je s prvim golom na tekmi otvoril sam predsednik Uefe, Aleksander Čeferin. Po igrišču sta se podila denimo Srba Dejan Stanković in Nemanja Vidić, Italjana Alessandro del Piero in Marco Materazzi, pa tudi Portugalca Luis Figo in Nuno Gomes. Sodelovale so tudi mnoge slovenske legende nogometa, denimo Milenko Ačimović, Milivoje Novaković, Miran Pavlin… Žogo je brcal tudi sam predsednik Slovenije, Borut Pahor, kateremu gre tudi zahvala za leta in leta pokroviteljstva dogodka, kar je definitivno tudi prispevalo k tako uspešni izvedbi in doseženemu namenu.

Denar se je zbiral s prodajo vstopnic in prostovoljnih prispevkov, potekala pa je tudi spletna dražba dresov najboljših nogometašev – Ronalda, Neymarja, Levandowskega in drugih kraljev zelenic. Na dražbi se je prodajal tudi lopar zvezdnika s teniških igrišč, Rogerja Federerja, za katerega je 2.600 evrov odštelo podjetje Poravnava d.o.o. Ronaldova dresa sta denimo dobila Casino As Murska sobota in pa Šport TV/ASPN d.o.o., Neymarjevega se je razveselilo podjetje Sportradar d.o.o., Levandowskijev dres pa je odšel v roke Aljoši Đumhur iz A2S d.o.o. Celje.