fbpx

Zaradi dolgov lizing hiše ob avtomobile?

V zadnjih dneh je odjeknila novica, da skoraj 300 Slovencem grozi odvzem avtomobila, zaradi finančnih težav lizing hiše KDS in posledičnih rubežev njenega premoženja.

Nad družbo so se že pred časom spravili upniki in začeli sprožati izvršbe nad njenim premoženjem, v katere pa sodijo tudi avtomobili plačnikov lizinga, ki so vozila kupili na lizing. Rubež nad vozilom, ki je predmet lizinga oziroma se z lizingom odplačuje, je popolnoma zakonit in možen. Imetniki vozil (plačniki lizinga) sicer lahko vložijo ugovore in s tem vsaj začasno ustavijo izvršbo, toda takšna rešitev je zgolj začasna. V primeru le še nekaj obrokov do poplačila lizinga, lahko plačnike reši pred izgubo tudi stečaj lizing hiše, saj je možno, da bo stečajni upravitelj sprejel denar plačnikov. V vseh ostalih primerih pa je izguba vozila žal najverjetnejši scenarij.

Če kupujete avto preko lizinga (sklepate lizinško pogodbo), se morate zavedati, da avto ne bo vaš, dokler ne boste odplačali zadnjega obroka ali pa vozila v celoti odkupili in ga seveda prepisali nase. Do takrat je v lasti lizingodajalca, na katerega pa se lahko spravijo tudi rubežniki, če lizingodajalec zaide v finančne težave.

Glede konkretnega primera vemo, da je Okrajno sodišče v Lenartu izdalo sklep o ustavitvi izvršbe na vozila tretjih oseb, kar pomeni, da so vozila vseh voznikov varna pred nadaljnjimi izvršilnimi postopki, vendar negotovost ostaja. Do pravnomočnosti sicer sodni izvršitelj vozil ne sme prodati, kar pomeni, da bodo kupci lahko še naprej uporabljali vozila, ne bodo pa jih smeli prodati ali urediti prepisa nase, če so avto že odplačali, in prepisa še do zdaj niso uredili.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …