fbpx

Težave z neplačniki? Pri tem vam lahko pomaga tudi Poravnava

Plačilna nedisciplina bremeni poslovni svet. Število ljudi, ki živi nad svojimi zmožnostmi se veča, neplačevanje pa je postalo v miselnosti mnogih nekaj povsem običajnega. Navedeno povzroča gospodarskim subjektom čedalje večje skrbi, neizterjane terjatve pa likvidnostne težave. Odprte terjatve ter težka in dolgotrajna pot do poplačila, zahtevata celosten in sistematičen pristop ljudi, ki se s tem profesionalno ukvarjajo.

Kot podjetje, ki se ukvarja s pravnim in finančnim svetovanjem, vam ponujamo celostno obravnavo vaše terjatve oziroma dolžnikov. Kaj to pravzaprav pomeni? To pomeni, da se povsem posvetimo vašemu primeru. Najprej telefonsko kontaktiramo dolžnika in preverimo kaj je razlog za zamudo pri plačilu. Če je razlog kratkotrajen in nam dolžnik zagotovi plačilo v določenem roku in se upnik s tem strinja, je lahko naša pot izterjave že tukaj zaključena. Seveda, če bo dolžnik spoštoval dogovor. Na podlagi izkušenj lahko nedvomno trdimo, da je psihološki učinek pri dolžnikih zelo močen. Kadar spoznajo, da je upnik svoje terjatve zaupal strokovnjakom v izterjavo, se zavedajo, da izvršilni postopek ni več daleč, zato dolg raje plačajo, saj večinoma vedo, da izvršilni stroški niso nizki, breme plačila pa bo padlo na njih. Velika večina izterjav se zato uspešno zaključi že s prvim korakom, ki je strokoven in prijazen klic dolžniku. Ker izterjave opravljajo pravniki, ki so v svojem delu strokovnjaki, vam zagotavljamo, da boste s svojimi dolžniki ohranili dober poslovni odnos. Zato je strah pred izgubo poslovnega partnerja povsem odveč. V kolikor telefonski klic ni uspešen oziroma se dolžnik ne drži dogovora, sledijo pisni dopisi in pozivi k plačilu oziroma odvisno od dogovora z upnikom. Kajti, če ima le ta negativne izkušnje s praznimi obljubami dolžnikov in ve, da je to le izguba časa, lahko takoj vložimo predlog za izvršbo. Poleg pozivanja k plačilu in vložitve predloga za izvršbo pa poslovanje vašega dolžnika (v kolikor gre za pravno osebo) spremljamo in v kolikor gre podjetje v stečaj, vam pripravimo tudi prijavo terjatve v stečajno maso. Dandanes se vse pogosteje dogaja, da se podjetja izbrišejo po hitrem postopku brez likvidacije in na to moramo biti zelo pozorni. Namreč po enem letu od izbrisa odgovarjajo za dolgove podjetij aktivni družbeniki in je dolg možno terjati od njih. V primeru stečaja, pa je treba terjatev prijaviti v roku 3 mesecev od začetka stečajnega postopka, zato je to potrebno redno spremljati, sicer lahko podjetje hitro ostane brez plačila ter brez možnosti uveljavljanja terjatve v stečajni masi.

Torej za vas lahko izpeljemo postopek izvensodne izterjave, ki vključuje opominjanje dolžnikov s pisnimi opomini, telefonskimi pogovori in pogajanji o rokih ter zneskih plačila. Opravimo tudi poizvedbe o dolžnikovem finančnem stanju in njegovem premoženju. Ta postopek je kratkotrajen in je v primeru neuspešnosti  zgolj uvod v postopek sodne izterjave. V okviru sodne izterjave pripravimo predlog za izvršbo, ki ga vložimo na pristojno sodišče, vodimo korespondenco s sodišči, bankami, izvršitelji in drugimi, kar vključuje tudi pripravo in pošiljanje dopisov in vlog. Opravimo izvršbo na dolžnikova denarna sredstva pri organizacijah za plačilni promet, dolžnikovih premičnin in nepremičnin ter drugih premoženjskih pravic.

Prednosti, ki vam jih poraVnava™ kot izvajalec storitev zagotavlja:

–        Brezplačno svetovanje v vaši izvršilni zadevi

–        Enostavnost (naročnik zgolj posreduje podatke dolžnika in dokumentacijo, za vse ostalo poskrbimo mi) 

–        Hitrost (takojšnja sprožitev postopka s pisnim ter telefonskim pozivom dolžniku, vložitev predloga za izvršbo,…)

–        Učinkovitost (več kot 50% dolžnikov zaradi strahu pred visokimi stroški izvršilnega postopka že v začetku plača terjatev)

–        Ekonomičnost (stranka na začetku samega postopka nosi samo začetni strošek v višini 25,oo EUR + DDV ter strošek plačila sodne takse, od dolžnika pa zahtevamo povrnitev vseh stroškov)

–        Strokovnost (postopek vodijo strokovnjaki na področju izvršb)

–        Angažiranost (pisni ter telefonski poziv dolžniku, priprava sporazumov, sprožitev postopka sodne izterjave, oziroma po dogovoru z upnikom)

–        Individualnost pristopa do strank (vsaki stranki se v celoti posvetimo, tekom postopka jo obveščamo o poteku in ji svetujemo morebitne nadaljnje korake v postopku izterjave dolga)

Seveda se lahko z individualnim dogovorom lahko dogovorimo tudi za drugačen potek postopka, odvisno od želja upnika. Ker smo fleksibilni bomo skupaj zagotovo našli najbolj optimalno rešitev za vaš problem.

Kot prvi v Sloveniji pa vam ponujamo tudi garancijo, da bodo vse terjatve, ki bodo izplačane na naš transakcijski račun, prenakazane na upnikov transakcijski račun v roku 24 ur od trenutka prejema sredstev na svoj transakcijski račun. Iz teka roka so izvzete sobote, nedelje in dela prosti dnevi.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …