fbpx
Osebni stečaj 5 najpogosteših napak

5 najpogostejših napak, če osebni stečaj urejate sami ali preko slabega posrednika

Osebni stečaj 5 najpogosteših napak

Preveč srečanj imamo s strankami, ki kupijo obrazce za osebni stečaj na spletu, potem pa imajo vse preveč ali pa še več težav kot prej. Svetovanje strokovnjaka iz tega področja je poglavitnega pomena, da postopek zaključite uspešno, se znebite dolgov in pa ne naredite svojemu bližnjemu novih nepotrebnih skrbi.

Preberite si 5 najpogostejših napak, ki jih lahko lahko storite, če postopek vodite sami ali preko slabega posrednika, ki ni strokovnjak na tem področju. 

  1. Slabo poznavanje zakonodaje lahko vodi v zaplete v zvezi z vloženim predlogom za stečaj, saj se večkrat izkaže, da bi bilo za dolžnika bolje, da ne gre takoj v osebni stečaj, npr. kadar ima avto, ki je višje vrednosti od seštevka vseh njegovih dolgov in ne ve, da se bo njegov avto v postopku osebnega stečaja prodal ali v primeru skupnega premoženja, ki je uradno pisano na njegovega zakonca 
  2. Dolžnik ne ve, kdaj je primeren čas za vložitev predloga za stečaj, kadar je bil v preteklosti obsojen za kaznivo dejanje in predlog za stečaj vloži prehitro, zaradi česar je zavrnjen ali pa predolgo čaka z vložitvijo predloga za stečaj, čeprav bi ga v skladu z zakonom že lahko vložil 
  3. Dolžnik ne ve, kakšne so njegove obveznosti v času trajanja stečaja, zaradi česar jih ne izpolnjuje, čemur sledi ugovor stečajnega upravitelja na odpust obveznosti. 
  4. Dolžnik se pred začetkom stečaj znebi premoženja, ne ve pa, da so vsa pravna razpolaganja s premoženjem pred začetkom stečaja izpodbojna. Tako se lahko zgodi, da stečajni upravitelj izpodbija prenos lastninske pravice ter se hkrati zaradi nepoštenega ravnanja pritoži na odpust obveznosti.
  5. Dolžnik prikrije prihodke ali premoženje v tujini, pri čemer ga stečajni upravitelj zasači in se pritoži na odpust obveznosti..

Zelo pomembno pri osebnem stečaju je, da pridobite ustrezno pravno pomoč dobrega strokovnjaka, ki vas lahko reši pred polomijo. Vredno je plačati za dobro in kvalitetno svetovanje, saj vas to na dolgi rok stane najmanj. 

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …