fbpx
slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja

slabosti osebnega stečaja

Postopek osebnega stečaja ima za dolžnika praviloma prednosti a poleg teh so seveda prisotne tudi slabosti osebnega stečaja o katerih morate biti seznjanjeni. Večina jih je usmerjena dodatnim obveznostim, nekaj pa jih je tudi zelo pomembnih in zato jih je dobro vedeti. Naše priporočilo je, da pred vlaganjem predloga za osebni stečaj, opravite posvet pri pravnem strokovnjaku. Ne odlašajte!

Kaj so slabosti osebnega stečaja?

  1. Omejena poslovna sposobnost, npr. dolžnik ne more brez soglasja sodišča odpreti novega bančnega računa, brez soglasja sodišča ne more odpreti s.p.-ja, ne more imeti podjetja, kreditna nesposobnost, dolžnik se ne more odpovedati dedovanju.
  2. Dolžnikovo premoženje, katerega lastnik je do celote, se v osebnem stečaju v celoti prodaja.
  3. V primeru brezposelnosti, obveznost mesečnega poročanja stečajnemu upravitelju o aktivnostih v zvezi z iskanjem zaposlitve.
  4. Dolžnost ažurnega obveščanja sodišču in stečajnemu upravitelju o vseh spremembah.
  5. V osebnem stečaju se ne odpustijo vsi dolgovi, izvzeti so npr. prispevki za s.p., globe, preživnina za otroke, škoda, povzročena namerno ali iz hude malomarnosti, škoda, povzročena s kaznivim dejanjem idr.
  6. Stečajni upravitelj ali upniki se lahko pritožijo na odpust obveznosti ali zahtevajo podaljšanje preizkusnega obdobja.
  7. V primeru poroštva se dolg odpusti samo dolžniku, ki gre v osebni stečaj, poroku pa obveznost ne ugasne.
  8. V stečajno maso spada tudi delež na skupnem premoženju. (vendar pa se ravno ta delež izredno težko proda na dražbi)

Samo zaradi vas poudarjamo, da je postopek osebnega stečaja samo navidezno preprost in ga nikakor ne urejajte sami. Tudi, če ne izberete nas, si čim prej izberite drugega strokovnjaka, ki vam bo svetoval!

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …