fbpx
8 slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja – postopek osebnega stečaja ima za dolžnika praviloma prednosti a poleg teh so seveda prisotne tudi slabosti o katerih morate biti seznjanjeni. Večina jih je usmerjena dodatnim obveznostim, nekaj pa jih je tudi zelo pomembnih in zato jih je dobro vedeti. Naše priporočilo je, da pred vlaganjem predloga za osebni stečaj, opravite posvet pri pravnem strokovnjaku. Ne odlašajte s klicem!

8 slabosti osebnega stečaja si lahko preberete spodaj:

  1. Omejena poslovna sposobnost, npr. dolžnik ne more brez soglasja sodišča odpreti novega bančnega računa, brez soglasja sodišča ne more odpreti s.p.-ja, ne more imeti podjetja, kreditna nesposobnost, dolžnik se ne more odpovedati dedovanju.
  2. Dolžnikovo premoženje, katerega lastnik je do celote, se v osebnem stečaju v celoti prodaja.
  3. V primeru brezposelnosti, obveznost mesečnega poročanja stečajnemu upravitelju o aktivnostih v zvezi z iskanjem zaposlitve.
  4. Dolžnost ažurnega obveščanja sodišču in stečajnemu upravitelju o vseh spremembah.
  5. V osebnem stečaju se ne odpustijo vsi dolgovi, izvzeti so npr. prispevki za s.p., globe, preživnina za otroke, škoda, povzročena namerno ali iz hude malomarnosti, škoda, povzročena s kaznivim dejanjem idr.
  6. Stečajni upravitelj ali upniki se lahko pritožijo na odpust obveznosti ali zahtevajo podaljšanje preizkusnega obdobja.
  7. V primeru poroštva se dolg odpusti samo dolžniku, ki gre v osebni stečaj, poroku pa obveznost ne ugasne.
  8. V stečajno maso spada tudi delež na skupnem premoženju. (vendar pa se ravno ta delež izedno težko proda na dražbi)


Pokličite za OSEBNI STEČAJ … 080 13 14

Samo zaradi vas poudarjamo, da je postopek osebnega stečaja samo navidezno preprost in ga nikakor ne urejajte sami. Tudi, če ne izberete nas, si čim prej izberite drugega strokovnjaka, ki vam bo svetoval!

8 slabosti osebnega stečaja ste si lahko prebrali v zgornjem delu članka. Bolj kot to vas pozivamo, da si na hitro preberete tudi Vse kar morate vedeti o osebnem stečaju.

V kolikor razmišljate o osebnem stečaju potem se morate seznaniti s čim informacijami, ki so namenjene lažji odločitvi. Pri nas lahko v zgornjem članku izveste resnično vse o prednosti, slabostih osebnega stečaja, o najpogostejših napakah, ki jih lahko narediti, postopek urejate brez nasvetov strokovnjka.

Izvedeli boste kakšne so pasti osebnega stečaja in pa največje napake, ki jih lahko narediti, če ne poznate zakona, ki ureja osebni stečaj. Prebrali si boste lahko tudi kakšno so posledice, ko vložite predlog za osebni stečaj ter katero dokumentacijo potrebujete za začetek postopka.

Poravnava d.o.o. je podjetje, ki je vredno zaupanja, saj smo edina pravna družba, ki je prejela “Platinasto boniteto odličnosti” za svoje vzorno poslovanje. Osem let nas je spremljalo analitično podjetje Bisnode in nas bo spremljalo tudi v prihodnje. Prej kot v tem času je nomogoče prejeti takšno priznanje.

Oškodnina za poškodbo pri delu
8 SLABOSTI OSEBNEGA STEČAJA – DIR. IVAN GABRIČ S PRIZNANJEM

Pohvalimo se lahko tudi s certifikatom SLO Excellent SME, ki nam ga je podarila Gospodarska zbornica Slovenije.

8 slabosti osebnega stečaja je sestavilo naše podjetje na osnovi dolgoletnih izkušenj iz tega področja.

PREBERITI SI PRIMERJAVO ODŠKODNISKIH PODJETIJ V SLOVENIJI

Sami jemljemo svetovanje na področju osebnega stečaja zelo resno in odgovorno. 8 slabosti osebnega stečaja je vsebina, ki jo marate dobro poznati in se z njo seznaniti, saj vam pomaga pri odločitvi kaj je smiselno narediti in kaj ne.

8 slabosti osebnega stečaja vas tudi opozarja oz. opominja na dejstvo, da se je naš sistem razvil v vašega največjega nasprotnika, ki vam vseskozi nastavlja ovire na poti do lažjega ponovnega in novega življenja. Zato je naš glavni nasvet, da postopka osebnega stečaja ne urejajte sami temveč se obrnite na strokovnjake. Tudi, če se ne oldočite za nas, se odločite za nekoga druge, ki vas bo vodil skozi postopek ter vam ves čas stal ob strani in vam svetoval.

Nekateri sami vlagajo zahtevek za odpust dolga a zaradi slabega poznavanja zakona, ki ureja postopek osebnega stečaja in pa zaradi nepoznavanja sodne prakse, zapadejo v še večje težave kot so bili pred uvedbo postopka.

8 slabosti osebnega stečaja
8 SLABOSTI OSEBNEGA STEČAJA – FINANČNA STISKA BREMENI CELOTNO DRUŽINO

NI SRAMOTNO ITI V OSEBNI STEČAJ! SRAMOTNO JE Z NJIM ODLAŠATI

Ne odlašajte z osebnim stečajem, ker tudi naše banke niso odlašale s prošnjami za pomoč in tako so prejele več milijard evrov in nobene izmed njih ni sram za takšno dejanje in ne sme biti niti vas.

POKLIČITE NAS NA 080 13 14

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …