fbpx
Zdravniška napaka in odškodnina. Trnova pot oškodovanca do pravičnega poplačila za nastalo škodo. 1

Zdravniška napaka in odškodnina. Trnova pot oškodovanca

Odškodnina, ker se je zgodila zdravniška napaka, ni samoumevna!

Odškodnina v primeru zdravniške napake. Kako do nje?

Z zdravstvenimi storitvami se sreča prav vsak. Ob poškodbi ali bolezni se zanašamo na zdravnike, na njihovo znanje in spretnosti, da pomagajo pri ozdravljenju. Zdravnikom zaupamo, saj večinoma ne razpolagamo z znanjem, ki bi ga potrebovali za presojo o pravilnosti načina zdravljenja in ustreznosti predpisanih zdravil. Lahko bi govorili skoraj o nadrejenem položaju zdravnika nad bolnikom, saj je vsak v času bolezni ali poškodb, torej v trenutku, ko potrebuje pomoč, še posebej zauplijiv, pa hkrati tudi najbolj ranljiv.

Napake se dogajajo povsod in zdravstvo pri tem ni izjema, napake so del človeške narave. So nekaj, kar se ne da v celoti opraviti. Od zdravnikov se pričakuje, da so pri opravljanju zdravstvene dejavnosti razumni in previdni ter ne kršijo tako imenovanega standarda skrbnosti, ki se od njih zahteva.

Posledice navadno ne nastanejo zgolj zaradi ene same zdravniške napake, ampak se odražajo kot komulacija napačnih odločitev. Med samim zdravljenjem lahko pride do poslabšanja zdravja ali se celo pojavi nova bolezen. Obe situaciji pa sta lahko posledici medicinske napake. Medicinske napake se lahko pojavijo v vseh obdobjih zdravnikovega srečevanja z bolnikom.

Kaj obsega naša storitev v primeru, da se zahteva odškodnina, ker se je zgodila zdravniška napaka?

  1. Pridobitev in temeljita preučitev celotne zdravniške dokumentacije
  2. Posvetovanje o možnostih in načinih uveljavljanja vaše odškodnine
  3.  Odškodninski zahtevek: priprava, izdelava in vložitev
  4. Priprava in vlaganje urgenc, prošenj ali pritožb
  5. Priprava medicinskega izvedenskega mnenja, če je to potrebno
  6. Odškodnina se nakaže Nakazilo v 24 urah od prejema

Za lažjo predstavo vam podajamo le nekaj uspešno rešenih primerov naše odlične ekipe pravnikov:

1. Spregledan izpah prsta na nogi po športni poškodbi;

2. Zaradi spregleda očitnih znakov za možgansko kap in posledično postavljene napačne diagnoze je bil oškodovanec odpuščen v domačo oskrbi, še isto noč pa je utrpel hudo možgansko kap, katero bi lahko ob pravilni obravnavi preprečili.

3. Zaradi nepravilne in nezadostne nege je oškodovanka ob dolgotrajni hospitalizaciji utrpela hude preležanine.

4. Oškodovanec je bil napoten na operativni poseg zaradi odstranitve kovinskega tujka v stegnu, kirurg pa je zaradi slabega pregleda dokumentacije odstranjeval lipom na drugem mestu stegna, katerega sploh ni bilo. Posledično je oškodvancu nastala dodatna velika rana na stegnu, tujek ni bil odstranjen, po nepotrebnem pa je bil dalj časa v bolniškem staležu.

5. Pri odstranitvi tipnega tumorja desne dojke je bil tumor napačno lokaliziran in posledično odstranjen zdravi del dojke. Oškodovanka je morala posledično ponovno skozi celotne predoperativne preiskave in na ponoven operativni poseg.

Kontakt

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Pokličite in vprašajte pravnika!

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

ZLATA ODLICNOST exelence Poravnava
5/5

poraVnava d.o.o. se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovila kakovostno storitev. Naša prednost je zagotavljanje najvišjih standardov na področju odškodninskega prava, ki jo pričakujete od nas in katero si naše stranke zaslužijo, je glavni in najpomembnejši cilj našega delovanja.

[wprevpro_usetemplate tid=”1″]

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Odškodnina v primeru zdravniške napake

Zdravniška napaka je predvsem odstopanje od uveljavljene zdravniške doktrine ali opustitev nujnih medicinskih ukrepov in preiskav, kar povzroči škodo bolniku, in zaradi česar bolniku pripada denarna

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …