Lahko si pogledate več vsebin na spletni strani : Poravnava – odškodnina domača stran ali na blogu z veliko koristnimi  članki iz področja prava

Čeprav je letošnje Evropsko nogometno prvenstvo že minilo, lahko kot zanimivost omenimo, da se je močno dotaknilo tudi področja zavarovanj in odškodnin. Pa to ne zgolj zaradi razdejanja in škode, ki so ju po nekaterih francoskih mestih povzročili navijači, temveč predvsem zaradi visokih zavarovalnih vsot, določenih v policah za zavarovanja vrhunskih nogometašev, ki so se udeležili prvenstva.

Nogomet že dolgo ni več zgolj šport, temveč posel v katerem se vrtijo ogromne vsote denarja – tudi zavarovalniškega, saj lahko poškodbe nogometašev in njihova posledična nezmožnost igranja, klubom prinesejo ogromno finančno škodo. Očiten primer zavarovanja pred takšnimi slučaji je ravno poteza španskega kluba Real Madrid, ki je pred evropskim prvenstvom v Franciji, zavaroval noge svojega zvezdnika Cristiana Ronalda za vrtoglave 103 milijone evrov. Izkazalo se je, da je to bila zelo preudarna poteza, saj se je ta portugalski nogometni as poškodoval na letošnjem evropskem prvenstvu, po grobem startu francoskega nogometaša Dimitrija Payeta. Ronaldo je utrpel poškodbo kolenskih vezi, zaradi česar ga po vsej verjetnosti čaka nekaj mesečni premor od igranja. Real Madrid bo posledično vložil odškodninski zahtevek na UEFO, za finančno kompenzacijo do katere so v klubu prepričani, da jim pripada. Postavlja se seveda vprašanje višine zahtevanega zneska, ki je odvisna od stopnje resnosti poškodb, in od morebitnih omejitev v zavarovalni pogodbi.