fbpx

Nesreča z balonom

Grozovita nesreča z balonom na Ljubljanskem barju leta 2012 , kjer je zaradi težav z vetrom, pri pristanku balona in posledični prevrnitvi, prišlo do poškodb večjega števila potnikov, nam je spremnila pogled na varnost pri tovrstni adrenalinski aktivnosti. Precej udeležencev je bilo huje telesno poškodovanih, 5 oseb pa je na žalost izgubilo življenje.

Nesreča z balonom, do tega dogodka, ni bila pogosto omenjana v črni kronika oz. vprašanje, če sploh kdaj tako, da je bila pretirana previdnost resnično odvečna.

Vsakdo, ki je vsled te nesreče utrpel eno izmed oblik pravno priznane škode, bo upravičen od zavarovalnice ali lastnika plovila zahtevati odškodnino. Namreč vsa vozila in plovila v Sloveniji morajo biti v skladu z Zakonom o obveznih zavarovanjih v prometu in na podlagi Uredbe o zahtevah v zvezi z zavarovanjem za letalske prevoznike in operaterje, obvezno zavarovana. To pomeni, da pristojna zavarovalnica prevzema obveznost izplačila odškodnine za vse, ki so škodo utrpeli in jo iz tega naslova uveljavljajo.

Upravičenost oškodovancev do odškodnine ni vezana na dejstvo, kdo je kriv, da se je zgodila nesreča z balonom in kako je do nje prišlo (to je lahko pomembno samo za razmerje med lastnikom balona in zavarovalnico, ne pa za oškodovance). Za izplačilo odškodnine je dovolj, da je oškodovancu nastala škoda. Seveda pa je višina odškodnine vezana na dejansko škodo (uničena prtljaga, poškodovani osebni predmeti, telesne poškodbe, duševne bolečine zaradi invalidnosti, duševne bolečine ob izgubi bližnjega) in se povečuje sorazmerno z njo (večje in hujše kot so posledice, višja je odškodnina).

Upravičenci so kot že rečeno vse osebe, ki jim je nastala škoda. Prav tako pa je krog upravičencev (zaradi smrti nekaterih potnikov) razširjen tudi na njihove svojce. V primeru smrti osebe, je tako do odškodnine zaradi duševnih bolečin ob izgubi bližnjega na primer lahko upravičen njegov partner, otroci, starši, v določenih primerih tudi stari starši in bratje ter sestre.

Strokovnjaki za odškodnine smo vam na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu tako, da ne odlašajte s klicem na našo brezplačno telefonsko številko 080 13 14.

Poravnava d.o.o. ima po celi Sloveniji 10 poslovnih enot v katerih nas lahko tudi osebno obiščite.

Prejemniki smo platinste bonitete odličnosti kar dokazuje naše kvalitetno poslovanje tudi strokovnost.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …