fbpx

Evropsko sodišče izbrisanim priznalo nekajkrat višji mesečni pavšal!

Evropsko sodišče za človekove pravice (v nadaljevanju ESČP) je danes, dne 12.03.2014 izdalo sodbo, s katero je določilo višino premoženjske škode, ki jo je utrpelo šest izbrisanih, t.j. tistih o zahtevkih katerih je bilo odločeno že s sodbo Kurić in drugi prosti Sloveniji, junija 2012. Slovenija bo šestim izbrisanim za materialno škodo morala plačati več kot 240.000,00 EUR.

ESČP je šestim izbrisanim priznalo 150,00 EUR premoženjske škode mesečno iz naslova socialnih prejemkov, ki bi jih izbrisani imeli, če ne bi izgubili stalnega bivališča ter 80,00 EUR mesečno škode iz naslova otroškega dodatka. Škodo iz naslova otroškega dodatka so izbrisani prejeli za vsakega otroka do njegove polnoletnosti, škodo iz naslova socialnih prejemkov pa do ureditve statusa.

Sodišče je s tem potrdilo, kar smo ves čas, tako kot vsi izbrisani, zatrjevali: določen pavšal za mesec izbrisa je bistveno prenizek in nikakor ne predstavlja realne materialne škode, ki so jo izbrisani utrpeli do ureditve statusa! Vendar pa je ESČP v sodbi izrazilo tudi svoje mnenje glede predlaganega pavšala – po mnenju sodišča, naj bi bila shema, ki jo je sprejela Slovenija primerna. ESČP pravi, da je določitev pavšala v domeni Slovenije in da je ureditev, ki jo je sprejela v skladu s prvo (glavno) sodbo.

Na podlagi navedenega ni pričakovati nobenih sprememb glede predlaganega mesečnega pavšala in bomo tako lahko prve zahtevke za odškodnino vložili že junija letos.

Za morebitne dodatne informacije nas lahko kontaktirate na brezplačno telefonsko številko 080 13 14.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …