fbpx
Poškodba pri delu - uspešen in zanimiv primer

Cestni delavec se je poškodoval z vibracijskim teptalnikom – žabo (3.600 € odškodnine)

Poškodba pri delu je dejstvo s katerim se zelo pogosto srečate in se srečujete tako ali drugače tudi s problemi, ki izhajajo iz tega.

Seveda je predpogoj, da ste zaposleni ali pa so zaposleni vaši bližnji.

Poškodba pri delu, ki vam jo bomo tokrat predstavili je zelo zanimiva iz večih pogledov. Od tega, da gre za cestnega delavca iz tujine do tega, da je tudi sam prispeval k nastanku nezgode.

Delodajalec je takoj po nesreči skušal delavca prepričati, da v obrazcu za prijavo poškodbe pri delu zapišejo, da je delavec sam izključno odgovoren za nastanek delovne nezgode zaradi nepazljivosti. Delavec nas je nemudoma poklical in ob ustrezni pravni podpori iz naše strani, sta obrazec prijave poškodbe pri delu (ER-8), korektno izpolnila (tako kot se je dejansko zgodilo), tako da smo delavcu kasneje uredili pravično odškodnino.

Cestni delavec se je poškodoval tako, da je pri sanaciji pločnika moral uporabiti vibracijski teptalnik oz. žabo, kot pravimo pogovorno stroju in se pri tem poškodoval po prstih in nartu leve noge.

Deloma je tudi sam prispeval nastanku poškodbe in takšen argument smo prejeli tudi iz strani zavarovalnice a smo s pritožbo uspeli.

Delodajalec je v tem primeru odgovoren za škodo, ki je nastala delavcu, ker je stroj nevaren predmet in v primeru poškodb je potrebnu delavcu ponuditi pravično odškodnino za njegove poškodbe. V tem primeru smo za ne hude poškodbe prejeli kar 3.600 eur in stranka je bila s ponudbo zelo zadovoljna.

V primeru, ko se delavcev iz tujine poškoduje na delu, praviloma prihaja do velikega izigravanja iz strani delodajalcev tako, da delavec pogosto ni upravičen do odškodnine zato vam svetujemo, da nas pokličete takoj, ko pride do poškodbe na delu.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …