fbpx

Besedilo zakona o odškodninam izbrisanih že pripravljeno

Minister za notranje zadeve, Gregor Virant, je povedal, da bodo prihodnji teden civilnodružbenim organizacijam posredovali besedilo zakona, ki bo urejal odškodnine izbrisanim. Ko bodo civilnodružbene organizacije poslale pripombe, bodo besedilo uskladili še medresorsko in politično ter ga zatem vložili v proceduro.

Besedilo predvideva, kot je že bilo znano, rešitev vprašanja odškodnin s pavšalom v enostavnem upravnem postopku. Odločitev glede višine pavšala še ni dokončna, je pa že znan krog upravičencev. Upravičenci naj bi bili vsi tisti, ki so si po izbrisu uredili stalno bivališče ali državljanstvo v Republiki Sloveniji. Po ocenah ministrstva za notranje zadeve naj bi upravičencev bilo okrog 8000.

Vprašanje pa je kaj bo z ostalimi izbrisanimi, saj naj bi jih bilo nekaj več kot 25000. Nekateri so si status v RS želeli urediti, pa ga niso mogli, drugi pa so se že privadili življenja v drugi državi in se niso želeli vrniti v Slovenijo. Vendar to še zmeraj ne pomeni, da jim niso bile kratene pravice in da zaradi izbrisa niso bili oškodovani. Vendar je tudi Evropsko sodišče zavrnilo tožbe izbrisanih, ki si niso prizadevali urediti statusa v Sloveniji in se vrniti nazaj, zato jih je tudi vlada RS izločila iz kroga upravičencev.

PoraVnava vam nudi 24 urno pravno svetovanje vsem izbrisanim na svoji brezplačni telefonski številki 080 13 14, prav tako pa vas vabi v eno izmed svojih številnih poslovalnic po Sloveniji, kjer vas pričakujejo pravni svetovalci.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …