fbpx
osebni stečaj

Kaj storiti, če je vaš dolžnik vložil osebni stečaj?

Zadnjih nekaj let, ko je v Sloveniji vse več osebnih stečajev (ta številka narašča že proti 5.000 na leto), se mnogo upnikov znajde v težavah, saj ne vedo, kaj točno storiti, če jim nekdo dolguje denar in vloži predlog za osebni stečaj. Nimajo potrebnega pravnega znanja, da bi ravnali tako, kot nalaga zakonodaja.

Pozor! Nujno potrebno je, da upnik svojo terjatev prijavi v stečajni postopek. Samo v tem primeru ima možnost priti nazaj do posojenega denarja. S prijavo terjatve v stečajni postopek upnik postane stranka v postopku, kar pomeni, da ima na voljo tudi določena pravna sredstva, med drugim pritožbo na dolžino preizkusnega obdobja ter pritožbo na odpust obveznosti, kar ste dve izmed najmočnejših orožij upnikov, ki se soočajo z dolžniki v osebnem stečaju.Vsakemu upniku svetujemo, da nemudoma, ko izve, da je dolžnik v osebnem stečaju, poišče pomoč pravnega strokovnjaka in prijavi svojo terjatev v stečajni postopek. Pomembno je, da to stori brez odlašanja, saj ne glede na to, da upnik svojo terjatev lahko prijavi do konca stečajnega postopka, svetujemo, da to stori čim prej, ker v stečajnem postopku pride do razdelitve upnikom večkrat in to le med tiste upnike, ki so svojo terjatev že prijavili in je bila s strani stečajnega upravitelja tudi priznana.

Za več informacij glede osebnega stečaja nas lahko pokličete na 080-13-14, pošljete mail na info@poravnava.si, sledite naši FB strani Osebni stečaj in poraVnava ter spremljate naše nove članke na našem blogu.

Alma Alič, univ. dipl. prav.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …