fbpx

Slovenci zamujajo s plačilom obveznosti

Slovenci sodijo med državljane EU z največ zamudami pri plačilu rednih obveznosti, kot so obroki posojil, najemnine in položnice, kažejo pred dnevi objavljeni podatki Eurostata. V EU v povprečju s plačilom obveznosti zaostaja 10,4 odstotka ljudi, v Sloveniji pa okoli 17 odstotkov. Delež je najvišji v Grčiji, najnižji v Nemčiji. Pri nas s plačili rednih obveznosti zamuja okoli 17 odstotkov prebivalcev.

Finančno še vedno močno oslabljeni Grčiji sledi najrevnejša članica EU Bolgarija, kjer je delež pri nekaj več kot 34 odstotkih, za njo pa se uvrščata Ciper in Hrvaška z nekaj manj kot 27-odstotnim oz. nekaj več kot 26-odstotnim deležem.

Hrvaški z okoli 20-odstotnim deležem sledi Romunija, približno odstotno točko nižji je delež na Madžarskem, nato pa je na lestvici najti že Slovenijo, kjer s plačili rednih obveznosti zamuja okoli 17 odstotkov prebivalcev.     Zanimiv podatek je  tudi , da sodijo slovenska gospodinjstva med najmanj zadolžena in najbolj varčna v EU.

Povprečni delež ljudi z zamudami pri plačilih v EU je pri 10,4 odstotka. Izraziteje nad povprečjem so še v Latviji in na Irskem, okoli njega pa se nahajajo Poljska, Finska, Litva, Italija, Španija in Malta.Najnižji delež je v Nemčiji in na Češkem, pri nekaj nad štirimi odstotki. Okoli petodstoten je delež na Nizozemskem, Švedskem in Danskem.

Glavni razlog za visoko slovensko uvrstitev niso zamude pri plačilih obrokov hipotekarnih posojil in najemnin, kar gre najverjetneje pripisati razmeroma nizki zadolženosti in visokem deležu lastniških nepremičnin.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …