fbpx

Slovenci zamujajo s plačilom obveznosti

Slovenci sodijo med državljane EU z največ zamudami pri plačilu rednih obveznosti, kot so obroki posojil, najemnine in položnice, kažejo pred dnevi objavljeni podatki Eurostata. V EU v povprečju s plačilom obveznosti zaostaja 10,4 odstotka ljudi, v Sloveniji pa okoli 17 odstotkov. Delež je najvišji v Grčiji, najnižji v Nemčiji. Pri nas s plačili rednih obveznosti zamuja okoli 17 odstotkov prebivalcev.

Finančno še vedno močno oslabljeni Grčiji sledi najrevnejša članica EU Bolgarija, kjer je delež pri nekaj več kot 34 odstotkih, za njo pa se uvrščata Ciper in Hrvaška z nekaj manj kot 27-odstotnim oz. nekaj več kot 26-odstotnim deležem.

Hrvaški z okoli 20-odstotnim deležem sledi Romunija, približno odstotno točko nižji je delež na Madžarskem, nato pa je na lestvici najti že Slovenijo, kjer s plačili rednih obveznosti zamuja okoli 17 odstotkov prebivalcev.     Zanimiv podatek je  tudi , da sodijo slovenska gospodinjstva med najmanj zadolžena in najbolj varčna v EU.

Povprečni delež ljudi z zamudami pri plačilih v EU je pri 10,4 odstotka. Izraziteje nad povprečjem so še v Latviji in na Irskem, okoli njega pa se nahajajo Poljska, Finska, Litva, Italija, Španija in Malta.Najnižji delež je v Nemčiji in na Češkem, pri nekaj nad štirimi odstotki. Okoli petodstoten je delež na Nizozemskem, Švedskem in Danskem.

Glavni razlog za visoko slovensko uvrstitev niso zamude pri plačilih obrokov hipotekarnih posojil in najemnin, kar gre najverjetneje pripisati razmeroma nizki zadolženosti in visokem deležu lastniških nepremičnin.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

ZAKON O CESTAH

Poglejte ostale zakone pod zavihkom ZAKONODAJA. Zakon o cestah – ZCes-1 Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne

Več »

ZAKON O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA (ZPrCP)

Ostale zakone najdete pod zavihkom ZAKONODAJA. Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače.

Več »

ZAKON O DELOVNIH RAZMERJIH (ZDR-1)

Več zakonov najdete pod zavihkom ZAKONODAJA. ZAKON O DELOVNIH RAZMERJIH (ZDR-1) Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne

Več »

ZAKON O ZEMLJIŠKI KNJIGI (ZZK-1)

Več zakonov najdete pod zavihkom ZAKONODAJA. Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače.

Več »

ZAKON o izvršbi in zavarovanju (ZIZ)

Več zakonov najdete pod zavihkom ZAKONODAJA. Zakon o izvršbi in zavarovanju (ZIZ) Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …