fbpx

Ryanair uvedel plačilo za ročno prtljago

Da bi preprečili nastanek zamud se je irski nizkocenovni prevoznik Ryanair odločil za spremembo pravilnika o prtljagi. Tako bodo potniki morali od novembra dalje doplačati tudi za 10-kilogramsko kabinsko prtljago.

V podjetju navajajo, da je praksa, ki je potnikom omogočala, da svojo ročno prtljago pri vratih oddajo brezplačno povzročala zamude, kar je tudi poglavitni razlog za spremembo pravilnika. Težava je, da se je vse večje število potnikov odločalo, da potuje z večjimi kosi ročne prtljage, da bi se izognili doplačilom, zaradi česar prtljažnega prostora nad sedeži ni več dovolj.

Potnikom bo še vedno omogočeno, da lahko brezplačno vzamejo na letalo en manjši kos prtljage, ki pa mora biti dovolj majhen, da se ga lahko pospravi pod sedež. Potniki, ki bodo doplačali prednostno vkrcavanje bodo lahko na krov vzeli manjši kovček brezplačno.

Ryanair je hkrati s to odločitvijo tudi znižal cene za manjše kose prijavljene prtljage, tako bodo potniki za vsak kos, lažji od 10 kilogramov plačali le 8,00 €, namesto do sedanjih 25,00 €. Ob tem je podjetje mnenja, da takšna odločitev večine potnikov ne bo prizadela, saj jih veliko že sedaj kupuje prednostno vkrcavanje, 30% jih potuje zgolj z eno manjšo torbo, preostali pa bodo bodisi doplačali za 10-kilogramsko prtljago ali pa se odločili za potovanje z manjšo torbo.

Nov pravilnik o prtljagi bi tako naj pospešil vkrcavanje in s tem zmanjšal zamude poletov.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …