fbpx
Poškodba pri delu - uspešen in zanimiv primer

Poškodba pri delu: Cestni delavec se je poškodoval z vibracijskim teptalnikom – žabo (3.600 € odškodnine)

poškodba pri delu cestni delavec

Poškodba pri delu je dejstvo s katerim se zelo pogosto srečate in se srečujete tako ali drugače tudi s problemi, ki izhajajo iz tega.

Seveda je predpogoj, da ste zaposleni ali pa so zaposleni vaši bližnji.

Poškodba pri delu, ki vam jo bomo tokrat predstavili je zelo zanimiva iz večih pogledov. Od tega, da gre za cestnega delavca iz tujine do tega, da je tudi sam prispeval k nastanku nezgode.

Delodajalec je takoj po nesreči skušal delavca prepričati, da v obrazcu za prijavo poškodbe pri delu zapišejo, da je delavec sam izključno odgovoren za nastanek delovne nezgode zaradi nepazljivosti. Delavec nas je nemudoma poklical in ob ustrezni pravni podpori iz naše strani, sta obrazec prijave poškodbe pri delu (ER-8), korektno izpolnila (tako kot se je dejansko zgodilo), tako da smo delavcu kasneje uredili pravično odškodnino.

Cestni delavec se je poškodoval tako, da je pri sanaciji pločnika moral uporabiti vibracijski teptalnik oz. žabo, kot pravimo pogovorno stroju in se pri tem poškodoval po prstih in nartu leve noge.

Deloma je tudi sam prispeval nastanku poškodbe in takšen argument smo prejeli tudi iz strani zavarovalnice a smo s pritožbo uspeli.

Delodajalec je v tem primeru odgovoren za škodo, ki je nastala delavcu, ker je stroj nevaren predmet in v primeru poškodb je potrebno delavcu ponuditi pravično odškodnino za njegove poškodbe. V tem primeru smo za ne hude poškodbe prejeli kar 3.600 eur in stranka je bila s ponudbo zelo zadovoljna.

V primeru, ko se delavcev iz tujine poškoduje na delu, praviloma prihaja do velikega izigravanja iz strani delodajalcev tako, da delavec pogosto ni upravičen do odškodnine zato vam svetujemo, da nas pokličete takoj, ko pride do poškodbe na delu.

Potrebujete pomoč strokovnjaka za odškodnino? Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 – poraVnava – strokovnjaki za odškodnine!

Preverite ali vam pripada ODŠKODNINA in KOLIKO?

Ste se poškodovali pri delu? Preverite ali ste upravičeni do odškodnine!

Preberite več o poškodbi pri delu na našem blogu

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …