fbpx
podedovanje dolgov

Podedovanje dolgov

Na naše pravne strokovnjake se je obrnila stranka, ki je po očetu podedovala dolgove v višini 70.000€, v zapuščinskem postopku pa je celotna zapuščina obsegala le avto v vrednosti 2.000€ v ter zadnjo pokojnino v višini 670€, kar je v celoti podedovala naša stranka.

Po preteku nekaj mesecev od pravnomočnosti sklepa o dedovanju je naša stranka prejela obvestilo s strani banke, da naj v 8 dneh plača celoten znesek dolga, ki ga je prevzela po pokojnemu očetu, v nasprotnem primeru pa bi začeli s sodno izterjavo zneska ter izvršilnim postopkom.

S pravilno pravno utemeljitvijo smo stranki pomagali do rešitve, tako da ji ni bilo potrebno odgovarjati za celoten znesek v višini 70.000€, vendar le do vrednosti podedovanega premoženja, ki pa je znašala 2.670€. Razlika med omenjenima zneskoma je zelo visoka, se vam ne zdi?

Za več informacij glede ustrezne pravne pomoči nas lahko pokličete na 080-13-14, pošljete email na info@poravnava.si, sledite naši FB strani poraVnava ter spremljate naše nove članke na poraVnava.si.

Alma Alič, univ. dipl. prav.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …