fbpx

Kaj lahko stori dedič, ki podeduje dolgove?

Na naše pravne strokovnjake se je obrnila stranka, ki je po očetu podedovala dolgove v višini 70.000€, v zapuščinskem postopku pa je celotna zapuščina obsegala le avto v vrednosti 2.000€ v ter zadnjo pokojnino v višini 670€, kar je v celoti podedovala naša stranka. Po preteku nekaj mesecev od pravnomočnosti sklepa o dedovanju je naša stranka prejela obvestilo s strani banke, da naj v 8 dneh plača celoten znesek dolga, ki ga je prevzela po pokojnemu očetu, v nasprotnem primeru pa bi začeli s sodno izterjavo zneska ter izvršilnim postopkom.

S pravilno pravno utemeljitvijo smo stranki pomagali do rešitve, tako da ji ni bilo potrebno odgovarjati za celoten znesek v višini 70.000€, vendar le do vrednosti podedovanega premoženja, ki pa je znašala 2.670€. Razlika med omenjenima zneskoma je zelo visoka, se vam ne zdi?

Za več informacij glede ustrezne pravne pomoči nas lahko pokličete na 080-13-14, pošljete email na info@poravnava.si, sledite naši FB strani poraVnava ter spremljate naše nove članke na poraVnava.si.

Alma Alič, univ. dipl. prav.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …