Namen Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju je olajšati plačilo davčnih obveznosti ter podaljšanje rokov za predložitev premoženjskih bilanc, zaključnih računov in letnih poročil. Rok za predložitev davčnega obračuna od dohodka je tako podaljšan do 31.05.2020.  Omenjen zakon predvideva tudi možnost odloga plačila davka za čas do dveh let oz. v največ 24 mesečnih obrokih zaradi izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov zaradi epidemije. V času, ko je dovoljen odlog oz. obročno plačilo davka, se obresti ne zaračunavajo. Davčni organ mora o vaši vlogi odločiti v roku osmih dni od prejema vloge. Davčni organ pa mora sestaviti in odpremiti informativne izračune dohodnine za leto 2019 najkasneje do 30.06.2020.

Vlada bo tudi v prihodnje sprejemala nove interventne ukrepe o katerih vas bomo redno obveščali, zato nam sledite na naši fb strani ter spletni strani poravnava.si!

Delamo za vas in zaradi vas, poravnava.si!
Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na brezplačni tel. št. 080 13 14 ali na elektronskem naslovu info@poravnava.si