fbpx
osebni stečaj

Najboljših 5 nasvetov pred začetkom osebnega stečaja

Da bi se izognili osebnemu stečaju, vam predlagamo 5 stvari, ki jih lahko storite v izogib povečanju finančnih težav.

  1. Proučite vašo finančno situacijo

Preverite, koliko dolgov dejansko imate, ali ste likvidni ter v kolikšnem času bi svoje dolgove ob trenutnih prihodkih lahko poplačali. Pripravite načrt finančne sanacije ter določite, kateri dolgovi imajo višjo prioriteto pri hitrosti poplačila.

  1. Preverite možnost prejema socialnih transferjev

Poleg denarne socialne pomoči država nudi tudi izredno denarno socialno pomoč. Nekatere občine v Sloveniji nudijo še dodatno denarno pomoč, tako da preverite, ali izpolnjujete pogoje za dodelitev.

  1. Odkupite življenjsko zavarovanje

Odkup zavarovalne police pomeni prekinitev življenjskega zavarovanja, če ga imate, in izplačilo odkupne vrednosti. Odkupna vrednost ustreza (običajno) višini matematične rezervacije, zmanjšane za stroške prekinitve pogodbe. Na ta način lahko hitro pridete do denarja za poplačilo vaših dolgov.

  1. Dogovor z upniki

Stopite v stik z upniki in se poskušajte dogovoriti za obročno odplačevanje ali odlog izvršbe za določen čas. Predlagajte tudi zamrznitev obrestovanja. Pogosto so upniki pripravljeni počakati z izvršiteljem, kadar redno obročno odplačujete svoj dolg.

  1. Ne plačujte izvršiteljev!

Vsakič, ko vas na domu preseneti izvršitelj, zelo močno pritiska na vas, da morate nujno plačati npr. 600€, čeprav dolg znaša npr. po pravnomočni izvršbi 300€. To naredi zato, da si vnaprej poplača strošek izvršbe, ki ga oceni na 300€. Pravilno je, da ob obisku izvršitelja kontaktirate upnika in ga prosite za točen znesek dolga, ki ga poravnate neposredno upniku. V tem primeru bo moral izvršitelj stroške izvršbe priglasiti na sodišče, kar pomeni, da bo znesek, ki ga bo sodišče priznalo nižji kot ta, ki ga z ustrahovanjem izterja neposredno od vas.

Za več informacij glede osebnega stečaja nas lahko pokličete na 080-13-14, pošljete mail na info@poravnava.si, sledite naši FB strani Osebni stečaj in Poravnava  ter spremljate naše nove članke na našem blogu.

Alma Alič, univ. dipl. prav.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …