fbpx

Zaradi slabih kolčnih vsadkov je sodišče v Celju pisodilo 17.476 evrov odškodnine

Bolnik je tožil dobavitelja kolčnih vsadkov zaradi napake na vsadku, ki so mu jo v celjski bolnišnici vstavili januarja 2014.

Vrat posebne kolčne endoproteze se je po dveh letih od vsaditve odlomil. Leto kasneje je ameriški proizvajalec le te odpoklical s trga. V Sloveniji so sporne kolčne vsadke, ki jih je dobavljalo podjetje Mark Medical vgrajevali v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, UKC Ljubljana, UKC Maribor in Splošni bolnišnici Celje.

V skladu s slovensko zakonodajo je potrebno škodo izkazovati na konkretnem izdelku, zato so izvedenci pregledali protezo bolnika in ugotovili, da je šlo za napako. Bolniku je torej uspelo dokazati, da je imel kolčni vsadek napako, zaradi česar mu je Celjsko okrožno sodišče prisodilo 17.476 evrov odškodnine. Gre za prvi primer, ko je bolniku na sodišču uspelo dokazati, da je imel njegov kolčni vsadek napako.

Časnik Delo izpostavlja strokovni članek slovenskih avtorjev, ki je bil objavljen v mednarodni reviji Journal of Arthroplasty, da obravnavajo 2767 vgrajenih vsadkov z izmenljivim vratom. V 23 primerih se je izmenljivi vrat odlomil. Čeprav so vsadki z izmenljivim vratom za pacienta lahko ustreznejši, pa strokovnjaki v članku ugotavljajo, da so tveganja za paciente večja od koristi prav zaradi zlomov vratov.

Vsadkov

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …