fbpx

Zaradi slabih kolčnih vsadkov je sodišče v Celju pisodilo 17.476 evrov odškodnine

Bolnik je tožil dobavitelja kolčnih vsadkov zaradi napake na vsadku, ki so mu jo v celjski bolnišnici vstavili januarja 2014. Vrat posebne kolčne endoproteze se je po dveh letih od vsaditve odlomil. Leto kasneje je ameriški proizvajalec le te odpoklical s trga. V Sloveniji so sporne kolčne vsadke, ki jih je dobavljalo podjetje Mark Medical vgrajevali v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, UKC Ljubljana, UKC Maribor in Splošni bolnišnici Celje.

V skladu s slovensko zakonodajo je potrebno škodo izkazovati na konkretnem izdelku, zato so izvedenci pregledali protezo bolnika in ugotovili, da je šlo za napako. Bolniku je torej uspelo dokazati, da je imel kolčni vsadek napako, zaradi česar mu je Celjsko okrožno sodišče prisodilo 17.476 evrov odškodnine. Gre za prvi primer, ko je bolniku na sodišču uspelo dokazati, da je imel njegov kolčni vsadek napako.

Časnik Delo izpostavlja strokovni članek slovenskih avtorjev, ki je bil objavljen v mednarodni reviji Journal of Arthroplasty, da obravnavajo 2767 vgrajenih vsadkov z izmenljivim vratom. V 23 primerih se je izmenljivi vrat odlomil. Čeprav so vsadki z izmenljivim vratom za pacienta lahko ustreznejši, pa strokovnjaki v članku ugotavljajo, da so tveganja za paciente večja od koristi prav zaradi zlomov vratov.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …