fbpx
kolesarji prometne nesreče

Vse več kolesarjev poškodovanih v prometnih nesrečah – V Italiji kmalu do 651 evrov kazni za voznike, ki bodo kolesarje prehiteli pri bočni varnostni razdalji manj kot meter in pol. Kakšno je stanje pri nas?

V zadnjem času smo vse pogosteje priča novicam iz črne kronike, ko so v prometnih nesrečah udeleženi kolesarji. Poraja se vprašanje čemu je to tako?

Na splošno bi lahko dejali da je vse posledica teh dejavnikov: na cestah je vse več kolesarjev, prometna infrastruktura je vsako leto slabša, strpnost in pozornost drugih udeležencev v prometu pa je zaradi stresa in hitrega tempa življenja ter uporabe pametnih telefonov med vožnjo vse manjša.

STE SE POŠKODOVALI? NAJVIŠJE ODŠKODNINE  080 13 14

Pred kratkim smo prav tako bili priča novici, da je v prometni nesreči izgubil življenje znani profesionalni kolesar Michele Scarponi, katerega je skoraj pred domačim pragom zbil voznik manjšega tovornega vozila, kateri mu je na križišču odvzel prednost.

Pomembna novost prihaja iz Italije, kjer so že pred časom sprejeli osnutek zakona, ki bo kmalu tudi začel veljati. Zakon predvideva za voznike vozil, ki bodo kolesarje prehiteli pri bočni varnostni razdalji manj kot meter in pol, kazen do 651 EUR.  Poraja pa se vprašanje dokazovanja in izvrševanja zakona v praksi, saj ponavadi ni prič oz. policistov, v trenutnku ko se takšne situacije dogajajo.

Želite še več uporabnih nasvetov? VŠEČKAJTE NAŠO STRAN

Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja v zvezi s prometnimi prekrški, nesrečami, odškodnino nas lahko pokličete na 080 13 14 ali pišete na info@poravnava.si

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …