fbpx
izbrisani odškodnina

Več kot 25 milijonov evrov odškodnin za izbrisane!

Do konca leta 2017 so upravne enote v Sloveniji prejele skupaj kar 8161 zahtevkov, ki so jih vložili izbrisani zaradi uveljavljanja odškodnine, ki jim je pripadala kot posledica nezakonitega izbrisa iz registra stalnih prebivalcev. Skupaj je oz. bo država vsem izbrisanim morala izplačati nekaj manj kot 26,4 milijona evrov odškodnin. Do konca prejšnjega leta so upravne enote obravnavale 8012 zahtevkov od katerih so 1966 zahtevkov zavrnili, 5784 zahtevkom pa so ugodili. Najvišja priznana odškodnina znaša 13.050,00 €, kar je tudi največ kar lahko oseba dobi v upravnem postopku, saj je zakonsko predvidena odškodnina 50,00 EUR za vsak mesec izbrisa.

Kdor se s priznano odškodnino v upravnem postopku ni strinjal in je menil, da mu je nastala večja škoda, je imel pravico vložiti tožbo na pristojno sodišče ter uveljavljati višjo odškodnino, s tem, da je bila višina odškodnine tudi na sodišču omejena, in sicer na trikratnik zneska odškodnine, ki jo je izbrisani prejel v upravnem postopku. Roki za uveljavljanje odškodnine so tako iztekli, kar pomeni, da je to poglavje zaključeno.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …