fbpx
podedovanje dolgov

Prodaja nepremičnine v primeru Vaskrsić – država bo plačala za svojo napako!

Čeprav je od tega že kar nekaj let, v javnosti še vedno odmeva primer Vaskrsić, v katerem je sodišče dovolilo prodajo nepremičnine v izvršilni zadevi za plačilo vodovoda in kanalizacije, ki je znašal v osnovi le 124€. Evropsko sodišče za človekove pravice je namreč letos razsodilo, da mora Slovenija Zoranu Vaskrsiću plačati kar 85.000,00 eurov odškodnine!

Obeta se tudi sprememba izvršilne zakonodaje, ki bo med drugim reševala problematiko deložacij ljudi v socialni stiski. Od leta 2005 do 2015 je bilo vloženih približno 7.300 izvršb na nepremičnine zaradi izterjave dolgov, ki so bili nižji od 100 evrov, kar je velika težava, saj gre za nesorazmerne posege pri izvršbah na nepremičnine. Zakonodaja sicer že sedaj omogoča poplačilo dolga na drugačen način, vendar je v praksi vseeno prišlo do napake sodišča v primeru Vaskrsić, kar bi se lahko spet ponovilo. Veseli nas, da je g. Vaskrsić šel do konca in svojo pravico poiskat na Evropskem sodišču za človekove pravice ter pridobil za svojo utrpelo škodo primerno odškodnino!

Vabimo vas, da sledite naši FB strani poraVnava ter spremljate naše nove članke na poraVnava.si. Glede kakršnihkoli vprašanj nas lahko pokličete na 080-13-14 ali pišete na info@poravnava.si.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …