fbpx

Vas zanima v kateri fazi je vaša zadeva na sodišču? Kmalu boste lahko izvedeli

Vrhovno sodišče bi moralo po novem sodnem redu, ki je začel veljati v začetku leta, in sicer 1. januarja do konca septembra zagotoviti možnost vpogleda v vpisnike sodišč, kar bi pomenilo, da bi lahko vsak državljan v vsakem trenutku pogledal, v kateri fazi je posamezna zadeva. A sistem nekoliko zamuja.

Kot so pojasnili na vrhovnem sodišču, je sistem dostopa do vpisnikov trenutno v končni fazi testiranja, objava delovne oziroma produkcijske verzije, ki je že pripravljena, pa je predvidena takoj po uspešnem koncu testiranja. Ob tem so na sodišču dodali, da dela potekajo v sodelovanju in usklajeno z ministrstvom za pravosodje. Dostop do vpisnikov vseh sodišč bo mogoč na portalu e-Sodstvo, in sicer vsak delovnik od 8. do 20. ure. Dostop bo brezplačen. Do sistema se bo dostopalo z uporabniškim imenom in geslom, vpogled v podatke pa bo mogoč po izbiri pogojev: sodišče, vpisnik in opravilna (zaporedna) številka zadeve.

V prvi fazi bodo sodišča objavila osnovne podatke o zadevi, med katere sodijo podatki o sodišču, vpisniku, opravilni (zaporedni) številki zadeve, datumu prvega prejema, datumu in načinu prejema, datumu odčrtanja in načinu rešitve zadeve, so še za STA pojasnili na vrhovnem sodišču.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …