fbpx

UKC Ljubljana bolnici izplačal skoraj 740 tisoč evrov odškodnine

UKC Ljubljana je pred nekaj dnevi nekdanji bolnici, ki je po rutinski operaciji ohromela, izplačal najvišjo odškodnino do zdaj. Po 15-letni sodni agoniji in 11 sodnih odločitvah so ji skupaj izplačali skoraj 740 tisoč evrov glavnice in obresti.

Po pisanju časnika ji sicer ni uspelo dokazati, da je anesteziologinja v bolnišnici dr. Petra Držaja pri operaciji postoperativne kile julija 2002 zagrešila strokovno napako pri spinalni anesteziji, prav tako ne nestrokovnega ravnanja pri prepoznem prepoznavanju zapleta. Je pa bolnišnica odgovorna zaradi kršitve pojasnilne dolžnosti. Pojasnili so ji običajne zaplete, vendar je anesteziologinja pred spinalno anestezijo ni seznanila s tem, da lahko ostane hroma, piše Delo.

UKC ji je skupno izplačal 738.927 evrov glavnice in obresti (večji del oktobra 2016, preostanek pa v ponedeljek), prav tako ji izplačuje 238 evrov mesečne rente.

V tem primeru gre za najvišjo odškodnino z obrestmi, ki jo je UKC plačal doslej. Največ odškodninskih tožb zaradi neželenega izida zdravljenja med slovenskimi bolnišnicami doleti prav ljubljansko bolnišnico. Od leta 2005 do leta 2014 je bilo zoper njo vloženih 89 tožb.

Pri našem delu opažamo, da se v zadnjem času na nas obrača vedno več pacientov, kateri menijo, da je pri njihovem zdravljenju prišlo do zdravniške napake oz. malomarnega zdravljenja. V kolikor menite, da je pri vaši obravnavi v zdravstveni ustanovi prišlo do napake oz. nestrokovnega ravnanja in vam pripada odškodnina, ne veste pa kako bi uveljavljali pravično odškodnino za utrpelo škodo nas nemudoma pokličete na brezplačno številko 080 13 14 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@poravnava.si

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …