fbpx

Tudi Srbija bo izplačala varčevalce

Na podlagi sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice je morala tudi Srbija sprejeti zakon, na podlagi katerega bo lahko izplačala stare devizne varčevalce bank. Srbija je ta zakon že sprejela, zakon pa velja za vse varčevalce, ki so do 27. aprila 1992 imeli devizne vloge; državljani bivših republik SFRJ, razen Srbije, pri bankah s sedežem v Republiki Srbiji in njihovih podružnicah v republikah bivše SFRJ, a državljani Republike Srbije pri podružnicah bank s sedežem v Republiki Srbiji, ki so se nahajale na prostorih bivše republike SFRJ.

Republika Srbija mora izplačati neizplačane devizne vloge v višini do 310 milijonov eurov, kar zajema tako devizne vloge kot tudi zamudne obresti. Izplačila deviznih vlog se bodo izvršila v desetih polletnih obrokih, ki bodo dospeli vsakega 31. avgusta in 28. februarja, začenši z 31.08.2018 in z zaključkom 28.02.2023.

Poziv varčevalcem za uveljavljanje pravic bo objavljen v Službenem glasilu Republike Srbije in po enem dnevnem listu, ki se distributira po vseh krajih bivše republike SFRJ. Prijava za izplačilo se bo lahko vložila v roku enega leta od dneva objave poziva v dnevnem listu, za le to pa bo potrebno izpolniti poseben obrazec, ki se bo poslal Upravi. Poleg tega bo potrebno dostaviti še overjeno kopijo osebnega dokumenta, originalno varčevalno knjižico, pravnomočen sklep o dedovanju (če je prišlo do dedovanja po varčevalcu) in overjeno izjavo varčevalca, da svoje devizne vloge ni prenesel na drugo osebo.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …