fbpx

TOP 5 nasvetov ob padcu na smučišču

To so tisti nasveti, ki jh dajemo strankam, ko nas pokličejo takoj po nesreči. Nezgode na smučišču so med najpogosteje zavrnjenimi postopki in zato vam bomo napisali nekaj najpomembnejših navodil, ki jih morate upoštevati v kolikor želite priti do odškodnine.

  1. Takoj pokličite na pomoč reševalno službo in nadzornika smučišča, ki bosta sestavila zapisnik o nesreči ter fotografirala prizorišče nesreče.
  2. Kraj dogodka tudi sami čim prej fotografirajte ali naredite video posnetek s katerim se bo lažje dokazoval vzrok padca.
  3. Zberite imena, priimke ter naslove prič dogodka, saj so pogosto ključne pri dokazovanju krivde.
  4. Shranite svojo smučarsko karto.
  5. Dobro preglejte zapisnik nadzornika preden ga podpišete!

Pogosto nas stranke pokličejo ter nas sprašujejo ali so kot imetniki smučarske karte zavarovani. Odgovor je pritrdilen. Imetnik smučarske karte je zavarovan za primer telesnih poškodb pri prevozu na vseh žičniških napravah in pri uporabi smučišča, vendar le v primeru krivde ali malomarnosti upravljalca smučišča. Zavarovana je tudi oprema oz. tovor od imetnika karte.

Zakaj smo tokrat pisali ravno o padcih na smučiščih? Kot smo omenili že na začetku članka so tovrstni postopki pogosto zavrnjeni ravno zaradi tega, ker oškodovanec nima ničesar od zgoraj naštetega, nadzornik smučišča pa pogosto vzrok nezgode vidi v prehitri ali nenadzorovani vožnji smučarja.

Še to. Krivdo za padec na poledeneli plošči sredi smučišča je zagotovo možno pripisati upravljalcu smučišča zato lahko tudi v teh primerih pridobite odškodnino, če ste upoštevali naše TOP nasvete.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …