fbpx

TOP 5 nasvetov ob padcu na smučišču

To so tisti nasveti, ki jh dajemo strankam, ko nas pokličejo takoj po nesreči. Nezgode na smučišču so med najpogosteje zavrnjenimi postopki in zato vam bomo napisali nekaj najpomembnejših navodil, ki jih morate upoštevati v kolikor želite priti do odškodnine.

  1. Takoj pokličite na pomoč reševalno službo in nadzornika smučišča, ki bosta sestavila zapisnik o nesreči ter fotografirala prizorišče nesreče.
  2. Kraj dogodka tudi sami čim prej fotografirajte ali naredite video posnetek s katerim se bo lažje dokazoval vzrok padca.
  3. Zberite imena, priimke ter naslove prič dogodka, saj so pogosto ključne pri dokazovanju krivde.
  4. Shranite svojo smučarsko karto.
  5. Dobro preglejte zapisnik nadzornika preden ga podpišete!

Pogosto nas stranke pokličejo ter nas sprašujejo ali so kot imetniki smučarske karte zavarovani. Odgovor je pritrdilen. Imetnik smučarske karte je zavarovan za primer telesnih poškodb pri prevozu na vseh žičniških napravah in pri uporabi smučišča, vendar le v primeru krivde ali malomarnosti upravljalca smučišča. Zavarovana je tudi oprema oz. tovor od imetnika karte.

Zakaj smo tokrat pisali ravno o padcih na smučiščih? Kot smo omenili že na začetku članka so tovrstni postopki pogosto zavrnjeni ravno zaradi tega, ker oškodovanec nima ničesar od zgoraj naštetega, nadzornik smučišča pa pogosto vzrok nezgode vidi v prehitri ali nenadzorovani vožnji smučarja.

Še to. Krivdo za padec na poledeneli plošči sredi smučišča je zagotovo možno pripisati upravljalcu smučišča zato lahko tudi v teh primerih pridobite odškodnino, če ste upoštevali naše TOP nasvete.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …