fbpx

Sosedovi orehi poškodovali vozilo – odškodnina zavrnjena

Neka ženska iz Frankfurta je tožila soseda, ker so ji padajoči orehi z njegovega drevesa poškodovali avtomobil. A sodišče se je postavilo na stran soseda – sodnik je dejal, da se mora tožnica sprijazniti, da jeseni z oreha pač padajo orehi. Tožnica je zahtevala za 3.866,36 evra odškodnine, saj so se veje njegovega drevesa tako razširile, da so za 1,5 metra segale na njeno zemljišče. Prav orehi s teh vej so poškodovali njen avtomobil.

Okrajno sodišče je odločilo, da je “orehom dovoljeno padati z drevesa”, in dodalo, da je “eno izmed dejstev narave, da se to dogaja vsako jesen”. Tožnica je vztrajala, da so orehi in veje z orehi padli na avtomobilski pokrov in streho njenega vozila na vetrovno noč v sredini oktobra in ga tako poškodovali.

STE SE POŠKODOVALI? NAJVIŠJE ODŠKODNINE  080 13 14

A sodišče je dejalo, da je sosed redno obrezoval veje drevesa, a je nekaj vej tako zraslo, da so segle na sosednje posestvo. Sodišče je menilo:”Obtoženec ne more biti odgovoren za padajoče orehe, saj je to naravni proces v jesenskih mesecih in eno izmed naravnih tveganj v življenju,” je še presodilo sodišče, a hkrati pozvalo moškega, da je “edini logični sklep, da se dogodek ne ponovi več, da veje močno poreže ali pa okoli njega namesti varnostno mrežo”.

Želite še več koristnih informacij? Obiščite našo spletno stran www.poravnava.si ali VŠEČKAJTE NAŠO STRAN, lahko pa tudi pokličete na brezplačno telefonsko številko 080-13-14, kjer vas bodo strokovnjaki na področju odškodninskega prava, vodili skozi postopek.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …