fbpx

Sloveniji 9000 evrov kazni na dan

Pred dnevi je Evropska komisija sprožila postopek na Sodišču EU proti Sloveniji, saj je le ta ni obvestila o polnem prenosu nove evropske direktive o podeljevanju koncesijskih pogodb iz leta 2014 v nacionalni pravni red, kar bi morala Slovenija in ostale države članice storiti že aprila lani.

Slovenija je prejela že drugi opomin glede tega decembra lani, poleg nje pa še 14 držav članic, od tega jih je 10 izpolnilo svojo obveznost. Komisija je bila primorana enak postopek sprožiti tudi proti Avstriji, Luksemburgu in Španiji zaradi neizpolnitve obveznosti pa bo Komisija sodišče pozvala, da do prenosa omenjene direktive, predpiše Sloveniji dnevno kazen v višini 8.992,32 evra. Višja kazen bo doletela Avstrijo, saj ni prenesla nobene od treh direktiv, za kar bo plačala 53.000,00 evrov dnevno in Španijo, ki ni prenesla dveh direktiv, kar jo bo stalo kar 124.000,00 evrov.

V Bruslju so namreč prepričani, da bodo nova pravila na področju javnega naročanja in koncesij, ki jih vsebuje omenjena direktiva, zagotavljala učinkovito in pregledno javno naročanje z več elektronskimi postopki in manj papirologije, kar bo pomenilo tudi lažje in cenejše sodelovanje na razpisih za javna naročila  za mala in srednja podjetja, izboljšano preglednost in konkurenco, v pomoč pa bo tudi pri doseganju širših ciljev politike, še posebej okoljske in socialne.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …