fbpx
Ryanair odpovedal 2000 poletov Upravičeni ste do odskodnine

Ryanair odpovedal 2000 poletov

V naslednjih šestih tednih bo irski letalski prevoznik odpovedal približno 2000 poletov, s čimer je povzročil precejšnje razburjenje med potniki. Uradno želi Ryanair z odpovedmi letov izboljšati točnost, kasneje so spremenili izjavo in priznali, da imajo težave zaradi določila, da morajo piloti in kabinsko osebje preostanek dopusta izkoristiti do konca leta, vsled česar imajo težave s pomanjkanjem kadra. Irska letalska družba je svojim potnikom sicer ponudila dve možnosti, in sicer vračilo kupnine ali možnost prevoza na ciljno destinacijo z alternativnim prevozom, vendar je dobro vedeti, da ste v takšnih primerih upravičeni tudi do odškodnine, ki vam nastane zaradi odpovedanega leta.

Kot sporočajo iz Evropskega potrošniškega centra. Slovenije, je višina odškodnine odvisna od dolžine leta. Le ta znaša za lete do 1.500 km 250,00 €, za lete med 1.500 in 3.500 km 400,00 € in za lete daljše od 3.500 km, 600,00 €. V vsakem primeru je skladno z evropsko zakonodajo, prevoznik dolžan plačati potniku odškodnino, če potnika o odpovedi leta ne obvesti več kot 14 dni pred načrtovanim datumom.

Kadar vam zaradi odpovedi leta nastanejo stroški, vsled katerih nastane finančna škoda, ki presega zgoraj omejeno odškodnino imate možnost izterjati tudi takšne stroške, vendar je dokazno breme tukaj na vas, kar pomeni, da ni odveč, da shranite račune, ki vam bodo olajšali dokazovanje stroškov, ki jih zahtevate od prevoznika.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …