fbpx

Poravnava.si svetuje: Čim prej zahtevajte vračilo denarja, da ne boste ostali brez vsega!

Poravnava svetuje: Ste že vplačali počitnice? Ste mogoče rezervirali hotel, kupili letalske karte ali pa ste si kako drugače želeli, kar se da hitro, zagotoviti zaslužen dopust? Potovanja so odpovedana, stanje zaradi korona virusa pa je nejasno, nestabilno in nihče ne ve kaj nas čaka v prihodnje. Gre za eno najhujših kriz, turizem pa je trenutno “mrtev”.

Poravnava vam svetuje, da svoj vplačan denar čim prej zahtevate nazaj. To je, med drugim vaša pravica in pa tudi edina pametna odločitev s katero si ne boste škodovali.

Seveda je razlog za krizo povsem drugačen, kot je bil pri drugih krizah, zato obstaja tudi več možnosti, da se bo stanje popravilo bistveno hitreje, kot se predvideva. A kljub vsemu, gre za vaš denar, zato ne odlašajte in ga kar se da hitro zahtevajte nazaj. To storite pisno, da boste imeli dokazilo o svojem zahtevku.

Kot potrošnik imate v primeru odpovedi potovanja, dopusta, … pravico zahtevati:

  • vračilo kupnine v celoti vplačanega zneska,
  • da se vam omogoči dopustovanje takoj, ko bo to mogoče,
  • ali pa, da se vam omogoči dopustovanje kasneje in se vam izda dobropis ali vavčer.

Turistične agencije in drugi ponudniki vam ne smejo vsiljevati nobene izmed drugih opcij ali pa vam jo predstaviti kot edino možnost. Samo vi se lahko odločite za katerokoli izmed možnosti.

V primeru tožb bo zagotovo prihajalo do izigravanja potrošnikov in tako marsikdo ne bo prejel vračila svojega denarja. Tožbe pa so še toliko bolj negotove ravno zaradi nepredvidljivega ravnanja družb v teh časih.

Poravnava.si

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Osebni stečaj fizične osebe

Ste prezadolženi? Osebni stečaj fizične osebe je lahko rešitev! Da bi vam olajšali odločitev za osebni stečaj, smo za vas pripravili informacije s katerimi se

Več »

Višina odškodnine

Je višina odškodnine odvisna le od obsega škode? Večje kot so poškodbe, višja bo odškodnina. Tako misli velika večina naših strank, ki se svoj primer

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …