fbpx

Poravnava Ptuj – Odškodnina v primeru prometne nesreče

poraVnava Ptuj – poslovna enota podjetja poraVnava d.o.o. na Ptuju, kjer vam pomagamo urediti celoten postopek v kolikor vas zanima Odškodnina v primeru prometne nesreče, delovne nesreče, nesreče na javnih ali zasebnih površinah ali drugih škodnih dogodkih, v katerih je prišlo do oškodovanja bodisi zaradi lastne ali tuje odgovornosti.

Zavedamo se, da vsak oškodovanec potrebuje ustrezno obravnavo in predvsem pravno pomoč strokovnjaka za odškodnine.

 

poraVnava Ptuj – Odškodnina v primeru prometne nesreče

Po večini smo v največji izpostavljenosti nevarnostim kot udeleženec v cestnem prometu, bodisi kot kolesar, motorist, pešec, voznik avtomobila ali kot sopotnik v vozilu. Po podatkih Javne agencije RS za varnost prometa se je v letu 2019 zgodilo kar 18.861 prometnih nezgod, to je kar 3 % več kot leto pred tem. Analize podatkov o prometnih nesrečah na cestah v Republiki Sloveniji se opravljajo v okviru Sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti cestnega prometa .

Osnova za delo so podatkovne baze o evidentiranih prometnih nesrečah in njih posledicah v Sloveniji, ki jih vsako leto posreduje Ministrstvo za notranje zadeve. Najpogostejši vzrok za prometno nezgodo v letu 2019 je bil nepravilen premik z avtomobilom, sledila mu je neprilagojena hitrost in nepravilna stran oz. smer vožnje.

Prometna nesreča je nevaren in nenaden dogodek, ki se lahko pripeti vsakemu in pretrese vse udeležence škodnega dogodka. Veliko nezgod se konča s poškodbami, za katere vam po zakonu za poškodbo pripada odškodnina pri prometni nesreči. V poslovni enoti na Ptuju se vsakemu primeru posebej posvetimo in našim strankam pomagamo, da le- te dobijo najvišjo odškodnino za poškodbo po prometni nesreči.

Odškodnina v prometni nesreči vam pripada, če ste bili poškodovani v prometni nesreči po tuji krivdi, če ste se poškodovali kot sopotnik, če ste bili poškodovani ali udeleženi kot pešec, kolesar in motorist, kadar ste bili za nesrečo krivi vi in ste se ob tem poškodovali, če je nesrečo povzročil neznan voznik, če ste se poškodovali v nesreči, v kateri je bil povzročitelj tujec.

PORAVNAVA PTUJ - ODŠKODNINA V PRIMERU PROMETNE NESREČE
PORAVNAVA PTUJ – ODŠKODNINA V PRIMERU PROMETNE NESREČE
PORAVNAVA PTUJ – ODŠKODNINA V PRIMERU PROMETNE NESREČE

Kako do odškodnine v primeru prometne nesreče ?

Pri materialni škodi se odškodnina za prometno nesrečo uveljavlja po t.i. načelu restitucije oziroma vzpostavitve prejšnjega stanja, ki se lahko doseže z odpravo posledic škode (npr. s popravilom) ali pa z zagotovitvijo nadomestnega vozila oziroma z izplačilom denarne protivrednosti slednjega (npr. v primerih totalne škode).

Pri odškodnini za posledice telesnih poškodb (nematerialne škode) pa ne gre za načelo vzpostavitve prejšnjega stanja, temveč za načelo denarne kompenzacije (nadomestila), kot zadoščenje za pretrpljeno oziroma prizadejano škodo. Pri nepremoženjski škodi se lahko zahteva odškodnino le v primerih, ki so kot pravno priznana škoda določeni v Obligacijskem zakoniku. To so pretrpljene telesne in duševne bolečine ter strah.

Poravnav Ptuj – Odškodnina v primeru prometne nesreče je za vas prava izbira! Pokličite 080-13-14.

Telesne bolečine običajno nastopajo še z nevšečnostmi pri zdravljenju, odškodnina za njih pa se določa v skladu z načelom subjektivnosti (okoliščine konkretnega primera) ter objektivnosti (višina odškodnin v podobnih primerih iz preteklosti). Višine odškodnin določajo sodišča s svojo prakso, kateri pa naj bi sledile tudi zavarovalnice. Odškodnina oziroma njena višina, je v posameznih primerih odvisna tako od obsežnosti poškodb, kot tudi od ravnanja oškodovanca takoj po nesreči, kar pomeni, da je lahko ta precej različna tudi v podobnih primerih, torej navkljub načelu objektivnosti pri določanju višine odškodnin.

Pravno podlago za odškodnino pri duševnih bolečinah, postavlja Obligacijski zakonik. Odškodnino zaradi pretrpljenih duševnih bolečin lahko terjamo zaradi zmanjšanje življenjske aktivnosti, skaženost, razžalitve dobrega imena in časti, okrnitve svobode ali osebnostne pravice ter smrt bližnjega.

Strah se ocenjuje glede na občuteno intenzivnost le-tega, seveda glede na okoliščine konkretne nezgode, podobne primere ter obseg telesnih poškodb in morebitnih zapletov pri zdravljenju.

Kako ravnati v primeru prometne nesreče?

Udeleženci prometne nesreče v času škodnega dogodka pogosto ne vedo, kako bi ob tem ravnali, bodisi zaradi šoka ob dogodku bodisi zaradi neznanja. Podjetje Poravnava d.o.o. in še posebej Poravnava Ptuj (080 13 14) vam svetuje, da se v postopku uveljavljanja odškodnine pomoč poiščete pri usposobljenih strokovnjakih. Naše podjetje vam bom odgovorilo na vsa vaša pravna vprašanja, vam strokovno svetovalo, tako da bo postopek tekel hitro, vaša odškodnina za poškodbo pa bo čim višja.

Andreja Butolen Poravnava Maribor
PORAVNAV PTUJ – ANDREJA BUTOLEN, PRAVNICA PODJETJA PORAVNAVA D.O.O. NA PTUJU

 

Primetjava odškodninskih podjetij v Sloveniji

Do sedaj ni bilo narejenih nobenih primerjav v tej smeri tako, da je edini članek iz tega področja objavljen na portalu zurnal24.si, prebereti si ga lahko tukaj.

 

Privoščite si strokovnjake za odškodnine

Naše podjetje, tudi Poravnav Ptuj, je tudi edino izmed vseh odškodninskih podjetij, ki je prejelo “Platinasto boniteto odličnosti” podeljeno iz strani evropske analitične Bisnode d.o.o.. Prej kot v osmih letih stalnega nadzora je nemogoče prejeti ta prestižni certifikat.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Švicarski franki

Vam švicarski franki ne dajo spati? Ste v tej valuti vzeli kredit, ste ga morda celo že odplačali? Potem ste seznanjeni z odločitvijo Vrhovnega sodišča,

Več »

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …