fbpx
vozniško dovoljenje

Podaljšan rok za menjavo vozniškega dovoljenja

Vlada Republike Slovenije je vsem tistim, ki še vedno nismo/niste roza vozniškega dovoljenja zamenjali z novim plastičnim dovoljenjem, rok za menjavo podaljšala za skoraj pet let in sicer na 19. januar 2023.

STE SE POŠKODOVALI?  POKLIČITE NA 080 13 14
Spomnimo: Evropska unija je z direktivo 2016/196/ES določila, da je skrajni rok za prehod na enotno evropsko vozniško dovoljenje 19. januar 2033, vendar je Slovenija bila med prvimi evropskimi državami, ki je napovedala pospešen prehod na novo obliko vozniških dovoljenj in tako je bil v Zakonu o voznikih iz leta 2014 kot skrajni rok za menjavo določen 30. april 2018.
V Sloveniji še približno polovica vseh tistih, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje ni prešla na novo obliko, kar pomeni, da približno 700.000 voznikov še vedno uporablja staro, roza vozniško dovoljenje, ki pa je precej veliko in neodporno na vplive iz okolja. Vsem tem se je tako rok za menjavo podaljšal, še vedno pa seveda velja, da je dovoljenje potrebno zamenjati, kolikor veljavnost starega v vmesnem obdobju poteče.

REŠITE SE FINANČNIH TEŽAV – UREDIMO VAM OSEBNI STEČAJ

Lahko si ogledate več vsebin o odškodninah na spletni strani : Poravnava – odškodnina domača stran ali na blogu z veliko koristnimi  članki iz področja prava

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …