fbpx

Odškodnina za prometno nesrečo – Zdravljenje po pojavu COVID-19

V pisarnah opažamo velike spremembe glede potekov zdravljenja poškodovancev po začetku epidemije novega virusa. Zato smo vam spodaj pripravili nekaj kratkih, a pomembnih poudarkov – če seveda želite, da je vaša odškodnina za prometno nesrečo čim višja!

Najprej naj bo ena stvar jasna…

Po prometni nesreči, v kolikor niste povzročitelj prometne nesreče, vam odškodnina za prometno nesrečo pripada v 99%. 

Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada tudi v nekaterih primerih, ko prometno nesrečo povzročite sami, v kolikor imate zavarovanje AO plus.

Če niste prepričani, ali vam odškodnina za prometno nesrečo pripada, potem nas pokličite na brezplačno številko 080-13-14 in vam bomo takoj svetovali.

Velikokrat (prevečkrat) nas stranke kličejo in nam povejo, da so imeli prometno nesrečo in nadaljujejo s kakšno izmed naslednjih trditev:

  • “Saj ni bilo tako hudo”,
  • “Saj sem v redu”,
  • Ne morem do osebnega zdravnika”  (je odsoten, ne sprejemajo, nič mi ni, noče me vzet, nima smisla “silit v zdravstveni dom”, ker lahko še kaj “fašem”) 

Ali se sami vidite v teh primerih?

Ali veste, da bi s takšnim ravnanjem škodovali sami sebi? Odškodnina za prometno nesrečo bo v veliki meri odvisna od poteka vašega zdravljenja!

Odškodnina za prometno nesrečo

“Saj ni nič hujšega”

Takoj po prometni nesreči, je naše telo preplavljeno z adrenalinom. Adrenalin omami naše receptorje, da lahko funkcioniramo kljub morebitnim poškodbam in bolečin ne čutimo. Šele v naslednjih urah, ali dneh, ko se umirimo se lahko pojavijo bolečine, ki jih prej nismo čutili.

Toplo svetujemo naj vas pregleda zdravnik. Sami ne morete objektivno oceniti, ali ste poškodovani, ali ne. Velikokrat se v trku nekam udarimo in se tega sploh ne zavedamo, saj do trka pride v nekaj sekundah in naši možgani vsega ne morejo niti zaznati, niti sprocesirati.

Kako naj pridem do zdravnika, če me pa ne sprejme? 

Po pojavu COVID-19, so se pričele težave z dostopom do zdravstvene oskrbe po prometni nesreči. 

V zadnjih tednih se naše stranke spopadajo s strahom, da si po prometni nesreči ne upajo iti na urgenco, saj se bojijo, da bi se nalezli bolezni COVID-19. Prejeli smo informacije zdravstvenega osebja, kako ravnati v tem primeru.

Poškodovanim v prometni nesreči svetujejo, da se v primeru blažjih poškodb obrnejo na svoje osebne zdravnike, v primeru hujših poškodb pa naj se oglasijo na najbližji urgenci. Če poškodovani nimajo nobenih bolezenskih znakov, jih bodo na urgenci normalno sprejeli in pregledali, tako da ni nobene ovire za odhod na urgenco. Ob tem se upoštevajo vsi potrebni ukrepi, za katere zdravstveno osebje presodi, da so nujni, npr. uporaba maske, razkuževanje rok idr.

Nekajkrat smo že posredovali, ko oseba kljub očitnim zdravstvenim težavam, ni dobila termina. Največkrat vam bo zdravnik rekel, da počivajte doma in, če bodo težave vztrajale, pokličite ponovno.

V primerih, ko:

  • se oseba počuti res slabo,
  • ji kakšen del telesa oteka,
  • jo boli glava, vrat, bruha…

je potrebna temeljitejša zdravstvena oskrba in ni pametno čakati na pregled. Obiščite urgentni center.

Naš nasvet: ne čakajte doma! Pri upravičenosti do odškodnine je ključnega pomena obisk zdravnika, ki vam določi diagnozo in potek zdravljenja. Ne pozabite tudi na manjše poškodbe – tudi udarec je diagnoza, za katero ste upravičeni do odškodnine.

Največjo težo pa ima, po naših izkušnjah, dejstvo kdo vas vodi skozi celoten postopek in seveda na kakšen način. Kar res ni vseeno! Zato se odločite za strokovnjake za odškodnine. Ne delajte tega sami, saj se je sistem razvil v vašega največjega nasprotnika na poti do odškodnine za prometno nesrečo.

Pokličite nas na brezplačno telefonsko št. 080 13 14. Dosegljivi smo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …