fbpx

Oškodovanec toži Facebook za odškodnino

Facebook je najbolj razširjeno družabno spletno omrežje, ki ga uporablja več kot dve miljardi zemljanov! Toda vsebine oziroma podatki zasebne narave, ki jih ljudje objavljajo na tem omrežju, so že večkrat bili uporabljeni v razne namene, tudi brez vednosti ali privoljenja uporabnikov.

V zadnjih dneh buri duhove novica, da je zasebno ameriško podjetje Cambridge Analytica zlorabilo te podatke v politične namene, najbolj v korist predsedniške kampanje Donalda Trumpa. Do teh podatkov naj bi omenjena družba prišla posredno, po izvedbi ankete na Facebooku,  čeprav bi morali biti podatki nemudoma zbrisani po zaključku izvajanja ankete. Pri Facebooku niso vedeli, da podatki niso bili izbrisani, kar kaže na očitno pomankljiv nadzor in varovanje podatkov s strani Facebooka.

Facebooku so zaradi zadnjega škandala občutno pričele padati delnice, kar je že pripravilo enega izmed delničarjev oziroma vlagateljev iz San Francisca, da je vložil zoper to družbo odškodninsko tožbo zaradi zmanjšanja vrednosti njegovih delnic in posledičnega finančnega oškodovanja. Podobne tožbe lahko v bodoče vložijo tudi drugi vlagatelji, ki se počutijo oškodovane zaradi pomanjkljivega nadzora, zaradi česar so padle vrednosti delnic.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …