fbpx

Odškodnina zaradi eksplozije na avtobusni postaji v Celju

Poravnava d.o.o., PE Celje svetuje: Odškodnina zaradi eksplozije

 

V petek, 9.1. 2021, je Uprava za zaščito in reševanje poročala o eksploziji v prostorih avtobusne postaje na Aškerčevi ulici v Celju. Do hujših in števičnejših poškodb ni prišlo, so pa tri osebe lažje poškodovane. Poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je po prvih ugotovitvih dejal, da je prišlo do okvare enega ventila.

Ali so poškodovani upravičeni do odškodnine zaradi eksplozije za telesne poškode oz. strahu?

Poravnava Celje svetuje: “Odgovor v najkrajši možni obliki bi bil, seveda, odškodnina zaradi eksplozije bo tukaj zagotovo prisojena”. Na vprašanji zakaj in pa kako do odškodnine, pa je odgovor bistveno daljši a ga bomo poskusili povzeti v nekaj stavkih brez nepotrebnega in nezanimivega strokovnega tolmačenja.

Odškodnina zaradi eksplozije
VIR: DELO.SI

Zakaj je odškodnina zaradi eksplozije v tem primeru tako verjetna?

Najprej in predvsem zato, ker poškodovani z ničemer niso vplivali na nastanek nezgode ter s samim dogodkom niso bili z ničemer povezani. Za nezgodo je odgovoren lastnik oz. v tem primeru upravljalec plinske napeljave, ki je bil dolžan skrbeti tudi za brezhibno delovanje celotnega sistema plinske inštalacije. V tem primeru odgovarja objektivno in nekrivdno. Če pa je prišlo do nepravilnega vzdrževanja je upravljalec oz. vzdrževalec plinske inštalacije, subjektivno in lahko tudi kazensko odgovoren. To bo ugotovila policija.

Anja Hren Poravnava Celje
ODŠKODNINA ZARADI EKSPLOZIJE – ANJA HREN, PRAVNICA PORAVNAVA D.O.O. CELJE

Kako postopati, da bo odškodnina zaradi eksplozije hitra in zagotovljena?

Temelj v tem primeru ni sporen, zato je tukaj uspeh praktično zagotovljen in odškodnina zaradi eksplozije bo zagotovo priznana. Njena višina pa je odvisna od veliko, vam tujih, dejavnikov zato poškodovanim svetujemo, da se čimprej obrnejo na strovnjake za odškodnine, kjer bodo prejeli dragocene nasvete s katerimi se lahko prejme več denarja za vaše poškodbe. Tudi, če ne izberete nas, se čimprej odločite za nekoga drugega. Pogoj je, da vas void skozi postopek. Ne odlašajte!

Poravnava d.o.o. je največaj odškodninska družba v Sloveniji in lahko preveriti tudi primerjavo z drugimi odškodninskimi podjetji.

Nastala velika gmotna škoda- razbita so okna

Kot je za STA povedal Janko Požežnik, poveljnik Poklicne gasilske enote Celje, so gasilci po prvih ugotovitvah ugotovili, da je vzrok za eksplozijo uhajanje plina in ker je bila koncentracija plina zelo močna, se je zgodila eksplozija. Nastala je velika gmotna škoda, razbita so okna, preventivno pa je bilo širše območje okoli objekta tudi zaprto za ves promet. Sedem poklicnih gasilcev in gasilci treh celjskih prostovoljnih gasilskih društev so pregledali prostore avtobusne postaje in njihovo prezračevanje.

Na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj

Iz Energetike Celje so sporočili, da so ugotovili okvaro na cevi hišnega priključka na avtobusni postaji, ki je povzročila uhajanje zemeljskega plina. “Dežurna ekipa je zaprla podzemni ventil na plinskem priključku in prekinila dovod plina v objekt. Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom,” so sporočili iz podjetja.

Odgovor družbe Nomago

Družba Nomago- avtobusna postaja je zapisala, da so se reševalci, policija in gasilci nemudoma odzvali in zavarovali območje. Dvem osebam so reševalci nudili prvo pomoč. Po prvih podatkih v dogodku nista bili poškodovani, temveč v šoku. Kot pravijo je bila poslovna stavba nemudoma po eksploziji iz varnosntih razlogov in v skladu s sprejetimi varnostnimi protokoli izpraznjena.

Tako s celjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje kot policija poziva občane, da naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije, prav tako je do preklica zaprta Mariborska cesta v Celju v okolici nove avtobusne postaje.

Odškodnina zaradi eksplozije ni samoumevna, čeprav je v tem primeru veliko dokazov na strani poškodovanih oškovancev, zato vam svetujemo hitro odzivnost tudi v tej smeri.

Zakaj je Poravnava d.o.o. PE Celje pravi izbira za vas?

  • Ker imamo največ zaposlenih strokovnjakov pravnikov, v primerjavi z drugimi odškodninskim podjetji.
  • Ker imamo največ poslovnih enot.
  • Ker smo edini prejemniki certifikata “Platinaste bonitete odločnosti”.
  • Ker smo edini prejemniki certikata “SLO Excellent SME”, ki nam ga je podelila Gospodarska zbornica Slovenije.
Odškodnina zaradi eksplozije na avtobusni postaji v Celju 1
PORAVNAVA CELJE – DOKAZ POVEČANEGA ZAUPANJA V NAŠE DELO

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …