fbpx

ODŠKODNINA PRI PROMETNI NESREČI

Vsakodnevno smo priča številnim prometnim nesrečam, v katerih so udeležena tako motorna vozila, kot tudi pešci in kolesarji. Hitro se lahko zgodi tudi nam, da smo udeleženi v prometni nesreči, zato je dobro, da smo vnaprej pripravljeni in vemo kako ravnati v takih situacijah.

Kadar pride do prometne nesreče je potrebno kraj nesreče zavarovati in nato ugotoviti kdo je odgovoren za nastanek le te. Če ste se v prometni nesreči poškodovali (izvin in nateg vratne hrbtenice, udarce po telesu,  itd.) je najbolje, da na kraj nesreče pokličete policijo, če pa ste se huje poškodovali pa tudi tudi reševalce. Povzročitelj nesreče oz. vsa vozila v prometu morajo imeti sklenjeno obvezno avtomobilsko zavarovanje, zavarovalnica pa je dolžna poravnati tako materialno škodo na vozilu in stvareh, kot tudi nepremoženjsko škodo ( telesne bolečine, strah, itd.)

 

Nepremoženjska škoda je, kot že rečeno, škoda, ki pri osebi nastane zaradi telesnih in duševnih bolečin ter zaradi strahu. Zakon določa, da pravična denarna odškodnina pripada oškodovancu za pretrpljene telesne in duševne bolečine, zaradi (trajnega) zmanjšanja življenjske aktivnosti, zaradi skaženosti, zaradi smrti bližnjega ter za strah v kolikor okoliščine primera, zlasti pa stopnja bolečin in strahu ter njihovo trajanje to opravičujejo. Višina odškodnine za nepremoženjsko škodo je neodvisna od povračila premoženjske škode.

Višina odškodnine za nepremoženjsko škodo je odvisna od številnih dejavnikov, najpomembnejši pa je seveda obseg in teža poškodb, ki jih dokazujemo z izvidi. Prav tako je pri določanju pravične odškodnine pomembna dolžina zdravljenja, število opravljenih kontrolnih pregledov, fizioterapij, morebitni operativni posegi, hospitalizacija, morebitne predhodne težave ter tudi ali so pri oškodovancu zaradi poškodbe ostale trajne posledice, ipd.

 

Naše podjetje se že več kot 15 let* ukvarja s uveljavljanjem odškodnin, zato smo na tem področju izkušeni in to je tudi eden izmed razlogov zakaj smo dober pogajalec v postopku pridobivanja odškodnine. Vsakemu primeru se temeljito posvetimo in z veliko vloženega truda poskrbimo, da za vsako stranko pridobimo najboljšo možno povračilo škode.

Če potrebujete več informacij nas lahko pokličete 24ur na dan, 7 dni v tednu na brezplačno številko 080 13 14 ali nam pišete na info@poravnava.si in z veseljem si bodo naši pravnimi vzeli čas in vam svetovali kaj je najbolje storiti v vašem primeru.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …