fbpx
odškodnina padec na ledu

Odškodnina v primeru padca na ledu

Januarski petek 13. je upravičil sloves »zakletega«. Preglavice je povzročil dež, ki je nenadoma prešel v sneg, v sled česar je nastala poledica, kar je povzročilo veliko težav voznikom kot tudi pešcem. Policisti so na ta dan prejeli kar 2188 klicev, posredovali pri 182 prometnih nesrečah in 631 dogodkih. Te številke so občutne večje kot na običajen dan, ko na številko 113 pokličejo približno 950 krat in obravnavajo približno 80 prometnih nesreč. Naporno je bilo tudi pri reševalcih in zdravnikih, saj so v UKC Ljubljana zaradi povečanega števila poškodovanih, razglasili celo zeleni alarm za množične nesreče, nič kaj manj burno ni bilo pri gasilcih, ki so intervenirali pri odstranjevanju posledic prometnih nesreč kot tudi pri obrezovanju drevja, ki je pretilo meščanom.

V takšnih razmerah, ko so torej urgentni bloki polni pacientov, ki so padli na ledu, se poraja vprašanje, ali ste upravičeni do odškodnine?

STE SE POŠKODOVALI? NAJVIŠJE ODŠKODNINE  080 13 14

V kolikor ste padli na javni površini, ki je v pristojnosti zimskih služb, in le ta ni bila očiščena,  ste upravičeni do odškodnine. Večina podjetij, ki ima z občino sklenjeno koncesijo za zimsko čiščenje ima zavarovano splošno civilno odgovornost za tovrstne nezgode. Seveda se je potrebno zavedati, da v primeru padca na javni površini, lokalu ali trgovskem centru, zahtevate zapisnik o nezgodi oz. prijavite dogodek na 113, da se naredi vsaj uradni zaznamek, kar olajšuje vašo pot do odškodnine. Od zavarovalnice lahko prejmete odškodnino samo, če ima podjetje zavarovano splošno civilno odgovornost, v nasprotnem primeru se lahko odškodninski zahtevek naslovi direktno na podjetje ali se, v najslabšem primeru, za povrnitev odškodnine sproži civilni postopek na sodišču.

Pri določanju višine odškodnine je odvisnih več dejavnikov; od poškodbe same ( zvin, nateg, zlom ), od trajanja zdravljenja, zmanjšane življenjske aktivnosti zaradi poškodbe ipd. Odškodnina se odmeri v skladu s slovensko sodno prakso, kjer se višina odškodnin giblje od 500,00 do 12.000,00 €.

Želite še več koristnih informacij? Obiščite našo spletno stran www.poravnava.si ali VŠEČKAJTE NAŠO STRAN, lahko pa tudi pokličete na brezplačno telefonsko številko 080-13-14, kjer vas bodo strokovnjaki na področju odškodninskega prava, vodili skozi postopek.

Več informacij o poškodbi na javni površini

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …