fbpx

Očitno bomo morali delati do smrti

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pred kratkim podalo predlog pokojninskih sprememb, po katerem bi se za zavarovance brez 40 let pokojninske dobe, upokojitvena starost od leta 2023 do 2034 dvignila na 67 let in sicer za dva meseca na leto, medtem ko zdaj znaša 65 let. Odmerni odstotek za izračun pokojnine pa se bo po predlogu zvišal na 63 odstotkov.

Nova ureditev za starostno upokojitev pri nižji starosti bi ohranila pogoj 40 let pokojninske dobe brez dokupa. Predlog se dotika tudi poklicnega zavarovanja, kjer ureja področje nadzora nad obračunavanjem in plačevanjem prispevkov. Tako želijo na ministrstvu omogočiti učinkovit nadzor.

Poleg tega želijo na ministrstvu s predlogom sprememb v slovenski pravni red prenesti evropsko direktivo, da bo zaščita upravičencev do dodatnega pokojninskega zavarovanja boljša. Upokojenci s pogoji za starostno upokojitev, pa bodo lahko po predlogu delali in hkrati prejemali celo pokojnino, seveda pod pogoji, ki jih bo določal zakon.

Več lahko izveste na našem blogu.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …