fbpx

Novo: Po sporazumni prekinitvi boste prejeli še šest plač

V Sloveniji je ureditev trga dela bilo vedno kočljivo vprašanje, ki pa je vselej glasno terjalo odgovore, saj že leta, če že ne desetletja, na slovenskem trgu dela vladajo skrajnosti: na eni strani pretirana zaščita in skoraj popolna nefleksibilnost nekaterih delovnih mest, na drugi strani pa poplava prekarnih zaposlitev, ki delavcem ne zagotavljajo nikakršne socialne varnosti in eksistencialne stanovitnosti. Verjetno pa se nam kmalu obetajo spremembe pri fleksibilnosti zaposlovanja in odpuščanja, ki naj bi prinesle na eni strani večjo fleksibilnost trga delovne sile in olajšale ter razbremenile delodajalce glede omejitev pri odpuščanju, na drugi strani pa posledično odpravile pretirano zatekanje delodajalcev k bolj ali manj domiselnim prekarnim oblikam dela.

V začetku prejšnjega meseca je vlada potrdila spremembe Zakona o urejanju trga dela in Zakona o inšpekciji dela. V sklopu delovne reforme so na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravili tudi spremembe Zakona o delovnih razmerjih, o katerih pa se še niso uspeli uskladiti s sindikati.

Izkazalo se je, da je najbolj pereča sporazumna prekinitev delovnega razmerja. Cilj nove ureditve je omogočiti lažji razhod delodajalca z zaposlenim, s katerim se ne ujamejo oziroma z njegovim delom niso zadovoljni. Če bi delodajalec uporabil sporazumno prekinitev delovnega razmerja, naj bi delavcu pripadlo denarno nadomestilo za primer brezposelnosti v polni višini za največ šest mesecev. Denarno nadomestilo bi plačal v celoti delodajalec. To bi veljalo tudi v primeru, če bi tak delavec v tem času že našel novo zaposlitev. Lahko pa bi se delavec nadomestilu odpovedal, denimo če bi on dal pobudo za prekinitev delovnega razmerja.

Toda delavec v primeru sporazumne prekinitve delovnega razmerja ne bi imel možnost za vlaganje kasnejših tožb, saj bi se z odpovedjo strinjali obe strani. Prednost sporazumne prekinitve delovnega razmerja je po mnenju ministrstva prav v tem, da ni možnosti poznejših tožb in ponovnih zaposlitev delavcev.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …