fbpx
zvisanje-socialnih prejemkov

Nekateri socialni prejemki se bodo zvišali

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je sporočilo, da so se s 1. avgustom 2017 zvišali nekateri socialni prejemki.

Sami socialni prejemki so se zvišali zaradi rasti cen življenjski potrebščin v obdobju januar 2017 – junij 2017. Zvišali so se prejemki iz naslova denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka ter pogrebnine in posmrtnine.

Denarna socialna pomoč, ki je namenjena zadovoljevanju minimalnih življenjski potreb v višini, ki omogoča preživetje, tako po novem znaša 297,53 EUR za samsko osebo oziroma največ 889,61 EUR za družino.

Posameznikom in družinam, ki si materialne varnosti ne morejo zagotoviti zaradi objektivnih okoliščin, je namenjen varstveni dodatek. Pogoj, da je oseba upravičena do varstvenega dodatka je zakonsko določena višina osebnega dohodka. Dohodek samske osebe ne sme presegati 484,97 EUR, sam varstveni dodatek pa predstavlja razliko med 484,97 EUR in dohodkom osebe. Za družino pa je varstveni dodatek določen v višini razlike med cenzusom družine za varstveni dodatek in lastnim dohodkom družine.

Izredno, enkratno denarno socialno pomoč predstavljata pogrebnina in posmrtnina. Do posmrtnine so upravičeni svojci umrlega, ki prejemajo denarno socialno pomoč, varstveni dodatek ali če njihov dohodek ne presega zakonsko določenega zneska. Po novem posmrtnina znaša 297,53 EUR. Pogrebnina, ki je namenjena finančni pomoči pri samem kritju stroškov pogreba s 1.8.2017 znaša 595,06 EUR. Do pogrebnine pa so upravičene osebe katerih osebni dohodek (ali skupni dohodek družinskih članov) ne presega 617,00 EUR za samsko osebo oziroma 925,00 EUR za družino.

Socialni prejemki, poraVnava.si
Socialni prejemki, poraVnava.si

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …